Institutul "Matei Balș" a câștigat procesul cu familia lui Toni Tecuceanu

Institutul Național de Boli Infecțioase "Prof. Dr. Matei Balș" a procedat corect în conformitate cu normele juridice naționale și internaționale – refuzând eliberarea dosarului medical al pacientului Aurelian Antonio Tecuceanu, către membri familiei acestuia, este decizia definitivă și irevocabilă a Curții de Apel București din data de 20.06.2014.

"Prin decizia civilă nr.5234 din 20.06.2014 a Curții de Apel Bucuresti s-a respins în mod irevocabil, ca neîntemeiată, acțiunea intentată de familie (respectiv domnii TECUCEANU IOAN şi TECUCEANU PAUL DANIEL - n.r)) împotriva INSTITUTULUI NAŢIONAL DE BOLI INFECŢIOASE "PROF. DR. MATEI BALŞ" prin care se cerea ca acesta să comunice dosarul medical complet al defunctului Toni Tecuceanu Această decizie hotărâtoare vine ca răspuns la cererea de revizuire depusă de către instituția medicală, în urma deciziei Curții de Apel București de la sfârșitul lunii ianuarie 2014", informează un comunicat al instituției medicale, remis redacției DC News.

Citește și HORIA TECUCEANU nu ar fi murit de GRIPĂ PORCINĂ

"Decizia finala a Curții de Apel București, din data de 20.06.2014 respectă principiul confidențialitații dosarului medical, al oricărui pacient – principiu stipulat în articolul 21 din legea nr. 46/2003. De asemenea, hotărârea Curții de Apel București este în conformitate cu reglementările naționale și internaționale privind secretul vieții private. Acestea se regăsesc în Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene și în Carta europeană a drepturilor pacienţilor. Definitivă și irevocabilă, decizia nr.5234/2014 din data de 20.06.2014 a Curții de Apel București nu mai poate fi supusă niciunei căi de atac, la nicio altă instanță superioară sau egală în grad", se mai precizează în documentul citat.

Imaginea Institutului, reparată

Decizia instanței a fost apreciată de reprezentanții Institutului "Matei Balș".

"Considerăm că hotărârea Curții de Apel București reușește să facă dreptate după patru ani de procese și să repare imaginea INSTITUTULUI NAŢIONAL DE BOLI INFECŢIOASE "PROF. DR. MATEI BALŞ", instituție de renume atât în țară, cât și în străinătate", a declarat purtătorul de cuvânt al Institutului.

Actorul Toni Tecuceanu, cunoscut în special ca membru al echipei de la Cronica Cârcotaşilor,  a ajuns la spitalul "Matei Balş" în noaptea de 24 spre 25 decembrie 2009, diagnosticul medicilor fiind de infectare cu virusul AH1N1, cunoscut şi ca gripă porcină. Starea sa s-a alterat rapit, iar în ziua de Crăciun a fost intubat. Pe 4 ianuarie 2010, familia a fost informată de medici că Toni Tecuceanu a depăşit momentul critic, dar că bacteria era în continuare în organism şi că exista riscul alterării funcţiilor renale. A doua zi dimineaţă, la ora 7.00, Toni Tecuceanu, în vârstă de 37 de ani, a decedat.

Citește și Adrian Streinu-Cercel, citat în procesul deschis de rudele lui Toni Tecuceanu

În schimb, familia actorului nu a crezut niciodată că Toni a decedat din cauza gripei porcine, așa cum a afirmat dr. Streinu Cercel, managerul spitalului "Matei Balș", și a solicitat desecretizarea raportului medico-legal.

De asemenea, fratele actorului Toni Tecuceanu a acţionat în judecată Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş" şi pentru daune morale de 4 milioane de euro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel