Institutul Cantacuzino se militarizează. Val Vîlcu, observații cheie după anunţul lui Tudose

Rodica Mitu / 27 aug 2017 / 18:12 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Premierul Mihai Tudose a hotărât ca Institutul Cantacuzino să fie preluat de către Ministerul Apărării Naționale și transformat în unitate militară. Jurnalistul Val Vîlcu a avut o reacţie privind acest subiect.

Aflat în platoul Antena 3, Val Vîlcu a făcut următoarele precizări: „Situaţia e aşa: nu există un Institut. Are trei arii de activitate: cercetare, laboratoarele de referinţă şi realizarea de produse biologice. Aceste produse biologice se făceau la nivelul tehnologiei din anii 50, 60, preluată în România gratis de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Sunt depăşite tehnologic. Tehnologia trebuie adusă la zi."

„Dincolo de tehnologie", a spus jurnalistul, „ce costă cel mai mult sunt oamenii. Investiţia într-un specialist depăşeşte şi 100.000 de euro. Acum, când ne batem cu cărămida în piept, la Institutul Cantacuzino, nu ştiu dacă mai lucrează zece medici. E bine că trece la Armată, pentru că vor cheltui 2 la sută din bugetul Apărării şi poate vor veni bani", a punctat jurnalistul Val Vîlcu. În momentul de faţă, o companie din Occident face de la 500 de milioane în sus, a mai spus jurnalistul.

În acest context, amintim mesajul transmis, duminică, pe Facebook, de premierul Mihai Tudose:  "Institutul Cantacuzino are un rol strategic naţional şi regional în asigurarea independenței României în domeniul producției de vaccinuri. Tocmai de aceea, revitalizarea şi dezvoltarea activităţii institutului este un obiectiv asumat al Guvernului.

Institutul Cantacuzino trebuie să redevină funcțional, iar pentru a ne asigura că acest lucru se va întâmpla, am decis ca acesta să fie preluat de către Ministerul Apărării Naționale și transformat în unitate militară cu conducere militară. Am sentimentul și speranța că o mână forte, alături de un proiect bine stabilit, vor îndeplini această misiune de importanță națională, iar eu personal voi urmări îndeaproape întregul proces.

Institutul reprezintă un brand românesc, cu o istorie de aproape un secol și cu multe performanțe atinse, motive pentru care trebuie să ducem mai departe această moștenire."

[citeste si]


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27