Instituțiile europene își deschid porțile tuturor vizitatorilor pentru a sărbători Ziua Europei

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/

Sâmbătă, 6 mai, instituțiile europene își deschid porțile tuturor vizitatorilor pentru a sărbători Ziua Europei. Ziua de 9 mai marchează aniversarea unui moment important: Declarația Schuman din 9 mai 1950.

În această zi, ministrul francez de externe și viitorul președinte al Parlamentului European, Robert Schuman, a anunțat crearea unei Comunități Europene a Cărbunelui și Oțelului. Această inițiativă a pus bazele unei păci durabile și a adus în centrul ei modelul de colaborare internațională, dovedindu-se a fi primul pas către Uniunea Europeană de astăzi.

Zilele Europei de la Bruxelles sunt organizate anual pentru a sărbători pacea și unitatea în întreaga Europă. În 2023, Ziua Europei va găzdui diverse evenimente și spații pentru a informa și a sensibiliza publicul larg cu privire la ceea ce face UE în diferite domenii, precum și la valorile pentru care UE militează.

În acest an, între 4 și 6 mai, 14 tineri ambasadori europeni (Young European Ambassadors - YEA) iau parte la sărbătorile și activitățile de la Bruxelles pentru a obține o înțelegere mai profundă a UE și a activității Comisiei Europene și pentru a aprofunda legăturile cu alți ambasadori și tineri din Balcanii de Vest și din ţările din vecinătatea sudică. Aceștia vizitează instituțiile UE, se întâlnesc cu oficiali UE și își împărtășesc experiențele pe rețelele de socializare și pe bloguri.

Una dintre temele importante ale activităților din acest an este învățarea pe tot parcursul vieții și dobândirea de noi competențe. În acest an, UE, prin programele și inițiativele sale din întreaga lume, promovează dobândirea de competențe moderne care sunt solicitate pe piața muncii și contribuie la redresarea economică și la tranziția digitală, scrie euneighbourseast.eu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel