Instanța îi amintește lui Nicușor Dan că e primar general, nu prefect: nu poate ataca autorizațiile de construire. Încă 31 de procese pe rol!

Nicușor Dan/ Foto: Crișan Andreescu
Nicușor Dan/ Foto: Crișan Andreescu

Primarului general Nicușor Dan îi este amintit de instanță, a doua oară, că nu e prefectul Capitalei. 

Prin urmare, Nicușor Dan nu are nicio atribuție legată de atacarea în instanță a autorizațiilor de construire emise de către primăriile sectoarelor. Este a doua sentința de acest fel a judecătoarei în interval de numai 12 zile. Magistrata Tribunalului București, Nicoleta-Alexandra Ghica, l-a mai obligat pe Nicușor Dan să achite cheltuieli de judecată de 10.000 de lei către One Floreasca Towers, deși onorariul avocaților a fost mult mai mare. Alte 31 de dosare așteaptă sentința. 

Sentința pronunțată miercuri, 7 februarie 2024, este a două de acest fel a judecătoarei Ghica la distanță de numai 12 zile, scrie luju. Dacă dată trecută reclamanta SC CP Internațional Real Estate SRL nu a solicitat cheltuieli de judecată, de data aceasta magistrată l-a obligat pe edilul general să-i achite companiei imobiliare SC One Floreasca Towers SRL (fosta SC One Herăstrău IV SRL) suma de 10.000 de lei pentru înfrângerea în litigiul în care Nicușor Dan a solicitat anularea autorizației de construcție nr. 437/2022, emise de către primarul Sectorului 2 Adrian Mihaiu la data de 13 octombrie 2022.

Avocatul Adrian Ioniță – apărătorul companiei imobiliare – a declarat pentru sursa citată că „onorariul solicitat a fost de 7.300 de euro + TVA (n.r. în total, 8.687 de euro), în contextul în care valoarea proiectului One Floreasca Towers se ridică la peste 68 milioane de euro”.

Alte 31 de cauze identice se află pe rolul Tribunalului București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel