Instanţa a respins cererea Parchetului de arestare a lui Bercea Mondial pentru fraudă

Bercea scapa basma curata
Bercea scapa basma curata

Un judecător a respins cererea Parchetului Curţii de Apel Craiova de emitere a unui mandat de arestare preventivă pentru interlopul Bercea Mondial, pentru o fraudă de 1,3 milioane de euro, acuzatul fiind încarcerat pentru o tentativă de omor.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au înaintat, vineri, instanţei de judecată propunerea de arestare preventivă a lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, pentru evaziune fiscală, spălare de bani în formă continuată şi înşelăciune săvârşită prin mijloace frauduloase. Solicitarea a fost respinsă de către Tribunalul Dolj, Parchetul a declarat recurs.

Probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a relevat faptul că inculpatul Anghel Sandu a acordat, sub formă de avans (marfă şi împrumuturi financiare), suma de 5.080.359,1 lei (peste 1.000.000 de euro), în condiţiile în care între societăţi nu s-au derulat tranzacţii comerciale. Totodată, a ridicat din conturile societăţilor administrate în baza unor documente fictive suma de 1.840.000,40 lei reprezentând salarii, sume pe care le-a introdus în circuitul financiar al societăţilor sale.

Activitatea infracţională desfăşurată de acesta a avut drept scop ascunderea sau disimularea originii ilicite a veniturilor realizate, a provenienţei şi naturii acestora.

În baza unor documente fictive, inculpatul Anghel Sandu a ridicat din conturile unei societăţi din Slatina dividende în sumă de 196.800 lei, iar din contul unei alte societăţi din Drăgăneşti Olt suma de 324.350 lei, în condiţiile în care societăţile au înregistrat pierderi lună de lună. Sumele ridicate au fost reintroduse în circuitul financiar al societăţilor administrate de inculpat, având acelaşi scop şi anume ascunderea sau disimularea originii ilicite a veniturilor realizate prin comiterea de infracţiuni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel