Instanța a rămas în pronunțare în cazul lui Mazăre. Avocatul fostului edil: Justiţia nu este legată la ochi. Procedura de extrădare, ilegală

Radu Mazăre
Radu Mazăre

Avocatul lui Radu Mazăre, Mihai Drăgan, a făcut primele declarații, după ce instanța a rămas în pronunțare în cazul clientului său.

"Este păcat că justiţia nu este legată la ochi. Întotdeauna analizează anumite aspecte în funcţie de cine este în fața judecătorilor sau în faţa autorităţilor, în general. Aşa cum am spus şi în sală, indiferent ce a făcut Radu Mazăre sau oricine altcineva, nu poţi să pedepseşti un abuz sau o infracţiune printr-un alt abuz. Soluţia dată de judecătorul de la Curtea de Apel, care spune că articolul care prevede că trebuie hotărâre judecătorească se aplică, dar nu întodeauna, este inadmisibilă. Nu poţi să o aplici doar în cazul unora şi în cazul altora nu, în funcţie de bunul plac sau de ce spune opinia publică sau oricine altcineva", a declarat Mihai Drăgan, avocatul lui Radu Mazăre.

"Toată procedura, inclusiv încarcerarea lu Radu Mazăre, este ilegală"

"Orice punere în executare a unei hotărâri judecătoreşti legale, emisă de autorităţile romanești, dacă se află în străinătate condamnatul, se poate face prin două mijloace? 1. condamntaul să vrea să vină, iar Mazăre nu a dorit acest lucru, adică practic să renunţe la acea cale judecătorească. 2. în urma unei hotărâi judecatorești definitive şi irevocabile. Legea românească spune următorul lucru: nu poate fi preluat extrădatul decât pe baza unei minute a unei hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile. Prin urmare, punerea în executare prin intermediul procedurii de extrădare este ilegală. Motiv pentru care toată procedura, inclusiv încarcerarea lu Radu Mazăre, este ilegală", a mai explicat avocatul la Antena 3.

Ce spune ministrul Justiției din Madagascar

"Perimteți-mi să citesc ce spune ministrul Justiției din Madagascar: "Orice cerere de extrădarea trebuie să facă obiectul unei audieri publice contradictorii în faţa instanţei teritoriale (din Madagascar), cu drept de recurs, iar orice procedură de extrădare se încheie cu o adresă, un document semnat de ministrul Justiţiei". Noi nu avem niciunul dintre aceste documente la dosar. Iarăşi citez: "suntem gata să reluăm procedura de extrădare de la început. Cerem să îl trimită statul român pe Radu Mazăre Ştefan, pe cheltuiala lor, pe teritoriul Republicii Madagascar", a mai spus avocatul.

Documentul prezentat în fața instanței:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel