Instanța a decis: Primarul Bacăului, Romeo Stavarache, în arest la domiciliu

Primarul municipiului Bacău, Romeo Stavarache, va sta în următoarele 30 de zile în arest la domiciliu, potrivit unei decizii luate, joi, de Tribunalul Bacău. Sentinţa poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel.

Judecarea cauzei s-a făcut în prezenţa avocatului lui Stavarache, primarul fiind internat în secţia de cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău, după ce în data 1 martie, în timpul derulării unui termen din proces, i s-a făcut rău în sala Tribunalului.

În cursul şedinţei de judecată de joi procurorul DNA a cerut arestarea preventivă a primarului pentru încălcarea cu 'rea credinţă', prin fapte reliefate de ,,indicii certe', a regulilor presupuse de măsura controlului judiciar în care se afla Stavarache. El ar fi luat legătura cu martori în dosar, fapt ce îi poate influenţa direct şi indirect, creând presiuni asupra acestora, potrivit procurorilor.

Avocatul lui Stavarache, Antonio Obadea, ceruse, iniţial, să fie fixat un nou termen pentru respectiva şedinţă de judecată, prin care urma să se stabilească regimul juridic al primarului în perioada următoare, pentru o dată când Stavarache va putea să fie prezent în sala de judecată.

De asemenea, solicitase să nu mai fie prelungită măsura controlului judiciar pentru clientul său, decisă de instanţă până pe 6 martie.

Cum instanţa a hotărât continuarea şedinţei de judecată, avocatul a revenit şi a solicitat menţinerea respectivei măsuri, motivând pe faptul că Stavarache nu s-a manifestat ca ,,un pericol social', iar unii dintre denunţătorii la DNA nu sunt creditaţi drept martori în proces.

În rechizitoriul înaintat de procurorii DNA se indica faptul că, în perioada 2008 - 2011, primarul Stavarache, direct sau prin intermediul altor trei inculpaţi, Liviu Goian, Constantin Apostol şi Liviu Cenuşă, ar fi pretins şi primit de la patru oameni de afaceri băcăuani, potrivit denunţurilor formulate de trei dintre aceştia la DNA, diverse sume de bani pentru sponsorizări, care, însă nu se regăsesc în contabilităţile entităţilor pentru care au fost solicitaţi.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel