EXCLUSIV  Instalarea de camere în școli. Ce spun elevii: Ne invadează intimitatea / Eu cred că sunt necesare / Bullying-ul s-ar putea rezolva prin alte căi / Reportaj DC News

DC News
DC News

Tinerii din România au spus dacă sunt de acord cu instalarea de camere video în școli fără acordul părinților.

Jurnalist Dana Mihai a mers pe teren și a întrebat elevii dacă sunt de acord cu instalarea de camere în școli fără acordul părinților.

„Am o părere bună. Eu cred că o să fie o măsură bună și m-aș simți mai protejată. Cred că așa se poate ține evidența cu ceea ce se întâmplă la cursuri, inclusiv cu profesorii, pentru că avem și profesori care nu respectă toate regulile“, a spus o tânără, adăugând că nu i se pare că instalarea unor camere îi va invada intimitatea.

„Cred că mi-ar invada intimitatea și e prea mult. Bullying-ul s-ar putea rezolva prin alte căi“, a spus un tânăr.

„Cred că este prea de tot și nu cred că e nevoie. În privința violenței, camerele sunt bune, dar în rest ... . “, a spus resemnat un altul.

„Dacă e și cu sonor, consider că invadează intimitatea elevilor“, a adăugat el.

O altă tânără a spus că instalarea unor camere „previne anumite incidente, nu doar de natură violentă, ci și atunci când se strică sau se fură ceva din clasă“. 

„Cred că sunt utile, mai ales în cazurile de violență. Nu cred că invadează intimitatea. Atâta timp cât sunt folosite strict cu scopul de a proteja elevii, clar nu invadează intimitatea“, a adăugat ea.

O altă tânără a spus, de asemenea, că e de acord cu montarea de camere de filmat.

„Sunt de părere că ar fi trebuit să am în clasă, deoarece s-au întâmplat foarte multe incidente și au fost afectați copiii nevinovați. Ar trebui să fie implementate și atâta timp cât sunt folosite pentru scopul pentru care au fost cumpărate nu invadează intimitatea“, a precizat aceasta.

„Consider că ele nu încalcă intimitatea, pentru că directorii trebuie să aibă întotdeauna un ochi asupra noastră. Se întâmplă foarte multe acte de violență, pot să fie și înșelătorii la examene și consider că sunt foarte binevenite“, a mai precizat un elev, în timp ce un altul a precizat că montarea camerelor în fiecare clasă i se pare „prea mult“.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel