Controale ANAf, pierdere fiscală, document oficial

Inspectorii antifraudă au diminuat pierderea fiscală cu aproape 2, 5 miliarde de lei, în primele 10 luni, în urma controalelor conform unui raport al MFP.

Inspectorii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) au efectuat în perioada ianuarie - octombrie 2017 un număr de 34.289 verificări la contribuabili persoane juridice şi fizice, în urma cărora au fost aplicate amenzi în valoare totală de 18,8 milioane de lei şi s-a diminuată pierderea fiscală cu suma de 2,457 miliarde de lei, arată Raportul privind situaţia macroeconomică şi proiecţia acesteia pe anii 2019 - 2021 publicat de Ministerul Finanţelor Publice (MFP).

Potrivit documentului, din totalul verificărilor (inspecţii fiscale, controale inopinate, controale încrucişate, cercetări la faţa locului) 20.543 au fost inspecţii fiscale. În urma acţiunilor inspectorilor antifraudă, au fost stabilite obligaţii fiscale de plată suplimentare (principale şi accesorii) în valoare totală de 7,222 miliarde de lei, din care 6,444 miliarde de lei reprezintă obligaţii fiscale principale, au fost aplicate 6.748 de amenzi în valoare totală de 18,8 milioane de lei şi au fost confiscate bunuri şi numerar însumând 1,6 milioane de lei.

De asemenea, au fost înaintate organelor de urmărire penală 1.688 de sesizări, pentru un prejudiciu total de 2,672 miliarde de lei şi au fost instituite 1.640 măsuri asigurătorii în valoare de 2,311 miliarde de lei. În plus, a fost diminuată pierderea fiscală cu suma de 2,457 miliarde de lei.

"În vederea creşterii gradului de conformare voluntară, în perioada ianuarie - octombrie 2017 au fost emise un număr total de 11 soluţii fiscale individuale anticipate, fiind emise şi 13 decizii de respingere pentru cererile de emitere a unor soluţii fiscale individuale anticipate. Totodată, au fost emise 4 acorduri de preţ în avans unilaterale", se mai spune în raport.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel