Inspectorii antifraudă, transferaţi la parchete. Ana Birchall: Un astfel de proiect era necesar

Ana Birchall
Ana Birchall

"Am susținut, astăzi, în plenul Senatului, Proiectul de lege privind transferul la parchete a inspectorilor antifraudă încadrați la momentul intrării în vigoare a legii la Direcția de combatere a fraudelor din cadrul ANAF", transmite Ana Birchall, ministrul Justiţiei.

"Un astfel de proiect era necesar pentru a clarifica statutul profesional al inspectorilor antifraudă. Multora din inspectorii antifraudă de la Direcția de combatere a fraudelor din cadrul Direcției generale antifraudă fiscală a Agenției Naționale de Administrare Fiscală, le-au încetat detașările ca urmare a expirării termenelor pentru care au fost dispuse. Întrucât legea reglementează faptul că aceștia funcționează exclusiv prin detașare la parchete, s-a impus identificarea unor soluții legislative de urgență.

Prin această soluție legislativă se reglementează reorganizarea Direcției generale antifraudă fiscală din cadrul ANAF și sunt asigurate premisele pentru o mai bună prevenire, combatere și sancționare a faptelor de evaziune fiscală, precum și pentru combaterea fraudei fiscale și vamale.

Mulțumesc doamnelor și domnilor senatori, atât pentru dezbaterea proiectului de lege în comisiile de la Senat, cât și pentru votul din plen pentru acest act normativ deosebit de important!", a scris Ana Birchall pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel