Inspectoratul Şcolar, despre cazul Tunegaru: Declarațiile aduc prejudicii de imagine Gabrielei Firea

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) susţine că profesoara de limba română Cristina Tunegaru are statutul de profesor suplinitor, iar postul său a fost ocupat legal, începând cu anul şcolar 2017-2018, de către un profesor titular care a solicitat transferul pentru întregirea normei didactice.

Reprezentanţii ISMB mai spun că declaraţiile profesoarei nu corespund adevărului şi aduc prejudicii de imagine primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, şi Inspectoratului.

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) spune că Tunegaru are statutul de profesor suplinitor la Şcoala 95.

"Conform metodologiei - cadru privind mobilitatea cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar, pentru anul şcolar 2017-2018, aprobată prin OMENCŞ cu nr. 5739/2016, cadrele didactice titulare aflate în restrângere de activitate au prioritate pentru ocuparea posturilor publicate faţă de cadrele didactice suplinitoare, care solicită continuitatea pe post. Doamna profesoară Cristina Tunegaru are statutul de profesor suplinitor pe postul de la şcoala Şcoala Gimnazială nr. 95, sector 3. În consecinţă, acest post a fost ocupat legal, începând cu anul şcolar 2017-2018, respectiv cu data de 1 septembrie 2017, de către un profesor titular care a solicitat transferul pentru întregirea normei didactice", precizează Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) într-un comunicat de presă.

[citeste si]

Potrivit ISMB, în acest context, Consiliul de administraţie al unităţii de învăţămănt nu mai poate acorda continuitatea pe postul respectiv.

Reprezentanţii ISMB mai spun că declaraţiile profesoarei Cristina Tunegaru "nu corespund adevărului, sunt fără bază legală şi aduc prejudicii de imagine primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, şi Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel