Inspector DGA, prins în flagrant când primea 100.000 euro

Fotografie creată de Kindel Media, de la Pexels
Fotografie creată de Kindel Media, de la Pexels

Un inspector antifraudă a fost prins în flagrant când primea 100.000 de euro, şi a fost reţinut de DNA. 

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus reținerea pentru 24 de ore a inculpatei Georgiana Popa, inspector în cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală, acuzată de trafic de influență.

Potrivit DNA, în cursul lunii martie 2022, Georgiana Popa ar fi pretins, în mod repetat, de la un fost director în cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală, care este martor în cauză, suma de 100.000 euro, despre care susținea că o va remite unui procuror din cadrul DNA asupra căruia a lăsat să se creadă că are influență.

„În schimbul banilor, presupusul procuror ar fi trebuit să dispună o soluție favorabilă martorului într-o eventuală cauză penală în care acesta ar fi fost cercetat. În contextul menționat mai sus, la data de 29 martie 2022, inculpata Popa Georgiana ar fi primit cei 100.000 de euro pretinși, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, au transmis procurorii DNA.

Insoectorul antifraudă urmează să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, scrie Mediafax.

DNA: Poliţist din Vâlcea, reţinut pentru luare de mită. Ar fi dat informaţii confidenţiale din dosarele DIICOT pentru suma de 15.400 euro

M.D., agent de poliţie în cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vâlcea, a fost reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat că ar fi cerut şi primit mită de la o persoană pentru a-i furniza informaţii confidenţiale din dosarele DIICOT în care acesta era cercetat.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 29 martie 2022, a lui M.D., agent de poliţie în cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vâlcea, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel