Inspecţia Muncii: Val de amenzi pentru muncă nedeclarată

Amenzile care au fost aplicate în ultimele zile de Inspecţia Muncii au depăşit un milion de euro.

Inspecţia Muncii a aplicat amenzi de peste 1,2 milioane de euro pentru muncă nedeclarată, în ultimele două săptămâni, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei remis, miercuri, Agerpres.

'Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 9 - 20 aprilie 2018, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de peste 1,241 milioane de euro, adică 5.771.000 de lei. Au fost depistate 408 persoane care lucrau fără forme legale, dintre acestea 63 erau din judeţul Bihor, 57 din Timiş şi 32 din Argeş', se arată în document.

În domeniul relaţiilor de muncă, au fost efectuate 2.409 controale în urma cărora au fost aplicate amenzi în valoare de 5,152 milioane de lei, din care 4,7 milioane de lei pentru muncă nedeclarată, şi au fost sancţionaţi 653 de angajatori.

[citeste si]

'În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 1.895 de controale, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 618.500 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 172 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi sau nu încadrate ca fiind accidente de muncă. Dintre acestea, 52 au avut loc în Bucureşti şi 21 în Timiş', menţionează sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel