Inspecția Muncii, măsuri cu privire la materialele pirotehnice

petarde
petarde

Inspecția Muncii a transmis un mesaj important cu privire la materialele pirotehnice.

Inspecţia Muncii va derula, în perioada 10 decembrie 2018 - 7 ianuarie 2019, o campanie naţională de verificare a legalităţii modului în care sunt comercializate articolele pirotehnice, informează vineri instituţia.

"Această acţiune este motivată de unele evenimente grave petrecute în anii anteriori, în ţară şi în străinătate, care s-au soldat cu explozii şi incendii de mari proporţii la depozite de articole pirotehnice, provocând mari pagube materiale şi, uneori, chiar victime, repercusiunile făcându-se resimţite pe o suprafaţă considerabilă în jurul acestor depozite. Un alt motiv care stă la baza desfăşurării acestei acţiuni este faptul că, în perioada sărbătorilor, se înregistrează cazuri frecvente de vătămări corporale produse de utilizarea articolelor pirotehnice de către copii cu vârsta sub 18 ani", a precizat Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.

Va ploua cu sancțiuni

Acesta a apreciat că se impune efectuarea de controale la comercianţii şi deţinătorii unor astfel de articole, pentru a se verifica respectarea legislaţiei specifice în domeniu. Pentru toate neconformităţile constatate cu ocazia controalelor, se vor dispune măsuri cu termene precise de remediere şi, în funcţie de gradul de pericol social al faptei, se vor aplica sancţiuni, de la avertismente până la sistarea activităţii, conform prevederilor legale.

De asemenea, Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 5 - 29 noiembrie 2018, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de peste 2,553 milioane euro, adică peste 11,873 milioane lei. Au fost depistate 1.092 de persoane care lucrau fără forme legale, dintre acestea 264 erau din judeţul Sibiu, 57 din judeţul Buzău şi 55 din judeţul Galaţi.

În domeniul relaţiilor de muncă, au fost efectuate 5.630 de controale, în urma cărora s-au aplicat amenzi de peste 11,044 milioane de lei, din care 9,9 milioane de lei pentru muncă nedeclarată, fiind sancţionaţi 1.300 de angajatori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel