Inspecţia Judiciară, replică după comunicatul DNA

Inspecţia Judiciară apreciază comunicatul de presă transmis, vineri, de DNA drept o nouă tentativă de atragere a IJ "într-un spaţiu străin valorilor deontologice".

"Comunicatul de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie din 6 octombrie 2017 conţinând, printre altele, imputaţii la adresa conducerii Inspecţiei Judiciare privind gestionarea confidenţialităţii unor documente vizând activitatea de inspecţie realizată la această unitate de parchet este o nouă tentativă de atragere a Inspecţiei Judiciare într-un spaţiu străin valorilor deontologice care ar trebui împărtăşite de toţi cei care înfăptuiesc actul de justiţie", se arată într-un comunicat IJ.

"Conducerea Inspecţiei Judiciare apreciază că astfel de manifestări emoţionale concretizate în acuze neîntemeiate excedează conduitei pe care un magistrat trebuie să o adopte în exercitarea atribuţiilor de serviciu şi nu pot constitui temei pentru furnizarea unor informaţii nedestinate publicităţii", se mai arată în comunicat.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a construit sentimentul de credibilitate şi respect al legii, dând instituţiei prestigiu şi putere, şi are calităţile necesare pentru a-şi exercita în continuare funcţia de conducere, se arată în concluziile raportului de control al Inspecţiei Judiciare (IJ), făcute publice, vineri, de DNA. Potrivit sursei citate, Kovesi a reuşit să eficientizeze activitatea DNA, rezultatele regăsindu-se în statisticile pe anul 2016 şi primul semestru al anului 2017, atât la nivelul întregii unităţi, cât şi la nivelul secţiilor şi serviciilor.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel