Inspecția Muncii, amenzi de jumătate de milion de euro

Inspecţia Muncii a aplicat amenzi de aproape jumătate de milion de euro, în urma unor controale desfăşurate săptămâna trecută

 'Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 6 - 10 noiembrie 2017, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 485.745 de euro, adică 2.249.900 de lei. Au fost depistate 133 de persoane care lucrau la negru, dintre acestea 41 erau din judeţul Bihor şi 30 din judeţul Dâmboviţa. În domeniul relaţiilor de muncă, au fost efectuate 1.543 de controale în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 1.983.000 de lei, din care 1.690.000 de lei pentru muncă la negru, şi au fost sancţionaţi 361 de angajatori', se arată în document. 

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 1.017 de controale, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 266.000 de lei. 

Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 91 evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu drept accidente de muncă. Dintre acestea, 43 au avut loc în Bucureşti şi 10 în judeţul Argeş. 

[citeste si]

' În perioada 4 decembrie 2017 - 31 ianuarie 2018, Inspecţia Muncii va desfăşura o campanie naţională de conştientizare care urmăreşte informarea, prevenirea şi nu sancţionarea angajatorilor. Acţiunile inspectorilor de muncă vor fi legate de completarea şi transmiterea în registrul general de evidenţă a salariaţilor a elementelor raportului de muncă ca urmare a transferului contribuţiilor sociale obligatorii de la angajator la angajat. De asemenea, vom insista pentru cunoaşterea şi conştientizarea beneficiilor muncii legale şi asupra riscurilor la care se expun atât angajaţii cât şi angajatorii în cazurile de muncă nedeclarată', a declarat Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat. 

Având în vedere necesitatea operării modificărilor salariale începând cu 1 ianuarie 2018, el consideră că este binevenită clarificarea unor aspecte privind modul de interpretare şi de aplicare a prevederilor legale referitoare la registrul general de evidenţă a salariaţilor şi în ceea ce priveşte modificările contractului individual de muncă, completarea şi transmiterea datelor în REVISAL, relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel