Inspecția Judiciară, sesizată în cazul afirmațiilor lui Sebastian Ghiță

Vicepreşedintele CSM, Luminiţa Palade, a sesizat IJ în vederea efectuării unor verificări pentru a stabili dacă şi în ce măsură prin afirmaţiile lansate în spaţiul public de către deputatul Sebastian Ghiţă a fost adusă atingere independenţei procurorilor DNA şi sistemului judiciar în ansamblul său.

”Sesizarea vizează afirmaţiile făcute de domnul deputat în cadrul interviului difuzat în cadrul „Ştirilor” postului de televiziune „B1 TV” în data de 29 martie 2016 la orele 22.00, precum şi cele cuprinse în discursul susţinut în şedinţa Plenului Parlamentului României în data de 30 martie 2016”, se arată într-un comunicat al CSM.

Plenul Camerei a respins, miercuri, cererile DNA pentru încuviințarea reținerii și arestării deputatului PSD Sebastian Ghiță.

Deputatul Sebastian Ghiță le-a cerut miercuri colegilor săi parlamentari să respingă cererile DNA de reținere și arestare preventivă formulate pe numele său, el susținând că Legislativul este supus unei presiuni uriașe, iar arestarea este folosită ca instrument modern de tortură pentru a obține noi denunțuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel