Inspecția Judiciară: Monica Macovei a afectat independența procurorilor

Independenţa procurorilor a fost afectată de declaraţiile făcute de Monica Macovei, potrivit cărora premierul Victor Ponta, procurorul-şef al României şi soţia acestuia au pus presiune pe procurori pentru ridicarea sechestrului la rafinăria Petrotel Ploieşti, a constatat Inspecţia Judiciară (IJ).

Monica Macovei a adus atingere independenţei sistemului prin faptul că a acreditat ideea că procurorul general al României ar fi exercitat presiuni asupra procurorilor care instrumentau dosarul cunoscut sub numele de "Lukoil", au stabilit inspectorii judiciari.

"Trebuie să se cerceteze ceea ce se scrie în presă că Victor Ponta a primit apartamente luxoase de la Lukoil sau prin interpuşi sau alte bunuri. Familia Niţu lucrează împotriva justiţiei, lucrează cu politicul. Soţia sa a făcut presiune pe procurori pentru a ridica sechestrul la Lukoil. Ea e şefa acelor procurori care lucrează la caz. Ponta poate fi judecat pentru obstrucţionarea justiţiei, pentru complicitate. El l-a ales pe Putin şi este trădare naţională", este afirmaţia făcută de Macovei, care i-a determinat pe inspectorii judiciari să întocmească acest raport, potrivit Mediafax.

Pe de altă parte, în legătură cu același dosar, IJ a mai efectuat un raport privind declaraţiile făcute de premierul Victor Ponta, potrivit cărora Guvernul nu intervine în justiţie în cazul Petrotel-Lukoil, dar că susţine salvarea locurilor de muncă ale angajaţilor şi plata salariilor către aceştia, cerându-i ministrului Justiţiei să transmită tuturor, în mod corect, acest mesaj.

Inspectorii judiciari au constatat că independenţa sistemului judiciar nu a fost afectată de afirmațiile premierului Victor Ponta referitoare la dosarul Lukoil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel