INSP îl contrazice pe Orban: Elevii să poarte mască în recreație, NU și în timpul orelor

INSP recomandă purtarea măștii de către elevi doar în recreație, nu și în timpul orelor.

Directorul Institutului de Sănătate Publică îl contrazice pe Ludovic Orban. „Purtarea măștii în recreație, dar nu și în timpul pe care îl petrec copiii în clasă” este recomandarea oficială pe care Institutul Național de Sănătate Publică a transmis-o Ministerului Sănătății pentru ghidul sanitar ce va fi transmis școlilor, scrie Edupedu. Simona Pârvu a precizat că “profesorii vor purta mască tot timpul, în clasă”. Declarația șefului INSP contrazice anunțul făcut astăzi de premierul Ludovic Orban. “În școli, acolo unde începe activitatea normal, va fi necesar portul măștii atât pentru cadrele didactice, cât și pentru elevi și personalul auxiliar”, a declarat Orban, în fața camerelor reunite ale Parlamentului. 

Totodată, șefa INSP a spus că la descoperirea unui elev infectat cu COVID-19, clasa acestuia se va închide pentru 14 zile, timp în care colegii săi și ceilalți contacți stau în izolare. Pentru a se închide toată școala, trebuie să existe minimum 3 cazuri de infectare în 3 ture sau clase diferite.

„Noi am formulat niște recomandări pe care le-am transmis mai departe, către Ministerul Sănătății. Printre acestea se numără distanțarea de un metru între bănci, purtarea măștii în recreație, dar nu și în timpul pe care îl petrec copiii în clasă”, a spus șefa INSP.

„Decizia privind numărul de copii care revine la școală va fi luată de fiecare unitate de învățământ în parte, în funcție de numărul de elevi, de spațiu, de personalul didactic și de numărul de cazuri de infectare. Profesorii vor purta mască tot timpul, în clasă”, a declarat Simona Pârvu.

Șefa INSP a mai spus că este inevitabilă apariția cazurilor de coronavirus la școală. Asta deoarece toate statele unde s-au redeschis școlile au avut cazuri în creștere, deci vor apărea focare și vor fi cazuri de îmbolnăvire și în România, susținea ea. "Nu se pune problema de a da vina pe cineva deoarece este un virus cu transmisie comunitară și  oricine îl poate lua de oriunde. Important ar fi ca  acele cazuri să fie localizate cât mai repede.", a menționat Simona Pârvu

Aceasta a susținut că măsurile de organizare a anului școlar trebuie gândite punctat pentru fiecare unitate de învățământ în parte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel