Înșelătorie în România. Ce este metoda Şmen. Fii atent la asta atunci când cineva te roagă să-i schimbi bani

Înșelătorie în România. Ce este metoda Şmen. Fii atent la asta atunci când cineva te roagă să-i schimbi bani / Foto: Pexels
Înșelătorie în România. Ce este metoda Şmen. Fii atent la asta atunci când cineva te roagă să-i schimbi bani / Foto: Pexels

O nouă înșelătorie face victime în România.

O nouă înșelătorie a face victime în România. Este vorba despre metoda Şmen. Escrocii roagă persoanele să le schimbe bani, dar le oferă în schimb o sumă mult mai mică, mizând pe faptul că victimele nu numără imediat banii, mai ales atunci când este vorba despre o sumă mai mare. Un bărbat condamnat în trecut pentru mai mult de zece astfel de fapte, a făcut victime şi la Alba Iulia. În final, a fost condamnat la închisoare cu executare, scrie Realitatea.net.

Victima acestuia tocmai ce a scos suma de 900 de lei la de la un bancomat din Alba Iulia. Imediat a fost abordată de escroc care a rugat-o să-i schimbe suma de 500 lei, formată din bancnote de 10 lei, în bancnote cu o valoare mai mare.

”Persoana vătămată a fost de acord, a remis inculpatului suma de 500 de lei şi a primit în schimb mai multe bancnote în cupiură de 10 lei. În momentul în care persoana vătămată a numărat respectivele bancnote, a constatat că sunt doar 46 şi nu 50, câte ar fi trebuit să fie. În aceste condiţii, persoana vătămată a restituit inculpatului suma pentru a fi completată cu bancnotele lipsă, iar acesta din urmă a mai adăugat 4 bancnote de 10 lei şi a restituit suma de bani. În acest moment, profitând de neatenţia persoanei vătămate, inculpatul a reţinut suma de 190 de lei”, se precizează în hotărârea Judecătoriei Alba Iulia. 

A doua lovitură, un pic diferită

Bărbatul a repetat fapta la data de 16 septembrie 2020, într-un magazin din Alba Mall, prin acelaşi tipar. El a cerut schimbarea sumei de 500 lei, formată din bancnote de 10 lei, în bancnote cu o valoare mai mare. Victima a fost de acord şi i-a dat suma de 500 de lei şi a primit în schimb mai multe bancnote în cupiură de 10 lei, pe care le-a numărat de față cu acesta și a constatat că suma primită este corectă. 

”În acel moment, inculpatul a întrebat persoana vătămată dacă suma primită este corectă şi i-a cerut acesteia teancul de bancnote pentru a-l renumăra. Persoana vătămată i-a înmânat teancul de bancnote, iar inculpatul, sub pretextul renumărării acestora, a scos suma de 210 lei”, se menţionează în hotărâre.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel