EXCLUSIV  Înșelătoria care face ravagii în România. Te lasă fără bani în câteva secunde. ORICINE o poate păți dacă are telefon

O înșelătorie prin telefon face ravagii printre români și nimeni nu face nimic.

Mii de români sunt terorizați în ultimii ani de apeluri telefonice venite din ţări exotice, precum Congo, Ecuador, Maldive, Tanzania sau Uganda. Pentru a fi mai credibili, mai nou escrocii te sună și din Europa, din țări unde diaspora românească este numeroasă (Spania, Italia sau Marea Britanie).

Apelurile sunt scurte, iar destinatarul nu apucă să răspundă. Curioşi să afle cine îi caută, unii cetățeni sună înapoi fără să ştie că un singur minut vorbit îți poate adăuga la factură zeci sau sute de euro. La capătul celălalt al telefonului nu se află decât nişte hackeri, escroci, care utilizează numere cu taxă inversă. Alte apeluri sunt repetitive și insistente tocmai pentru a te determina să răspunzi.

Am aflat-o și eu pe propria piele. Am fost sunat de un număr de telefon din Marea Britanie și am răspuns, fără să vreau, pentru câteva secunde. Inițial nu am dat importanță acestui aspect, crezând că este vorba despre o greșeală, deși am cunoștințe care lucrează în Regat.

Cost suplimentar la factură

La sfârșit de lună, când am văzut factura, am observat cost suplimentar. După ce am întrebat compania de telefonie mobilă de unde este acest cost suplimentar, mi s-a spus că este posibil să fie un nou caz de înșelătorie prin telefon, o metodă de tip wangiri.

Mai mult, mi s-a spus că mai mulți oameni au pățit la fel de-a lungul timpului. Am mai aflat că hackerii, care pot să fie chiar din orașul tău, nu din vreo țară exotică, ajung să aibă numărul de telefon de pe piaţa neagră unde se vând baze de date cu sute de mii de contacte.

Compania de telefonie nu are cum să te despăgubească. Am solicitat un punct de vedere din partea ANPC cu privire la acest subiect. Îl vom public de îndată ce îl vom avea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel