Insectă periculoasă în România. Medicii, avertisment pentru populație

Insectă periculoasă în România. Medicii, avertisment pentru populație / Foto: Captură video Youtube
Insectă periculoasă în România. Medicii, avertisment pentru populație / Foto: Captură video Youtube

O insectă periculoasă revine în România

În ultima vreme, românii s-au confruntat cu țânțarii, căpușele, dar și cu șobolanii. Totuși, problemele par că nu s-au terminat. Experții trag un semnal de alarmă și avertizează că o insectă periculoasă a început să circule în România, transmite Realitatea Plus.

Este vorba despre tigrul de platan, o specie de insectă originară din America de Nord, care face prăpăd în România. Deși are doar 3 mm, înțepătura sa este extrem de dureroasă. Specialiștii ne recomandă să avem grijă în această perioadă, mai ales că insecta provoacă diverse alergii. În plus, părinții ar trebui să aibă grijă de copii în parcuri, micuții fiind mai sensibili. 

Nu se cunoaște modul în care insecta a ajuns la noi în țară, însă această este recunoscută pentru capacitatea de a zbura pe distanțe lungi. În Europa, insecta, denumită științific Corythucha ciliata, a fost descoperită prima data în anul 1964, în orașul Padova, din Italia. În ultimii ani, insecta s-a răspândit în majoritatea țărilor. 

Ce facem dacă am fost înțepați de această insectă

Pișcăturile tigrului platanului nu sunt la fel de mari ca cele provocate de țânțari ori păianjeni. Spălarea cu apă și săpun a zonei înțepate sau aplicarea unui cubuleț de gheață sunt remediile care pot fi aplicate imediat, scrie Realitatea.net.

Pentru a evita prezența insectei pe pielea noastră, ar trebui să purtăm hainele lejere, care să acopere însă mâinile și picioarele în totalitate. După intrarea în casă, este recomandat să scuturăm hainele foarte bine și să îmbrăcăm altele, curate.

Tigrul platanului atacă de obicei planta a căror nume o poartă, au dimensiuni mici, de maximum 4-6 milimetri, fiind comparabili cu țânțarii. Corpul insectelor este aplatizat, iar capul are culoarea gri deschis. Se pare că temperatura optimă pentru dezvoltarea insectei este în jur de 30 de grade, iar înțepătura ei este similară cu cea a țânțarilor. Dacă nu sunteți alergici, spălați cu apă sau frecați zona iritată cu un cub cu gheață, în caz că ați fost înțepați. Totuși, în cazul în care apare o alergie în urma înțepăturii, ar trebui să vă adresați unui medic. Specialistul vă va recomanda un tratament adecvat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel