Înscrieri online din Republica Moldova la universitățile din România

Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, a dat o veste bună elevilor din Republica Moldova care vor să se înscrie la universitățile din România. 

”Soluţia este una foarte simplă, toată lumea lucrează online, înscrierile se fac online, prin urmare nu cred că mai este nevoie să creăm comisii intermediare care să facă înscrierea pentru universităţile din România, în condiţiile în care elevii, viitorii candidaţi la universităţile din România ştiu limba română”, a precizat Năstase, marţi, la o dezbatere pe tema politicilor pentru tineret.

Precizarea ministrului Educaţiei a survenit unei întrebări referitoare la soluţiile care vor fi găsite în contextul desfiinţării comisiei care prelua dosarele candidaţilor din Republica Moldova pentru înscrierea la universităţile româneşti.

[citeste si]

”Oferta educaţională este publicată online, pe site-urile universităţilor, înscrierea se poate face de asemenea online prin scanarea documentelor de înscriere şi trimiterea prin email la universităţile unde doresc dânşii să se înscrie. Documentele în original trebuie aduse în momentul când ei vin la şcoală şi atunci facem şi economie, pentru că aceste comisii care se deplasau acolo nu sunt foarte costisitoare, dar înseamnă timp şi anumite resurse alocate. Or, noi am dorit prin acest demers să simplificăm lucrurile”, a susţinut Năstase.

Ministerul Tineretului şi Sportului a organizat, marţi, o întâlnire în Parcul Tei, la care au participat miniştri şi mai multe ONG-uri de tineret. Temele discuţiei a fost politicile pentru tineret şi o mai mare implicare a tinerilor în luarea deciziilor care îi privesc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel