Înscrieri clasa pregătitoare 2019. Data şi acte necesare

ÎNSCRIERE CLASA PREGĂTITOARE. În perioada 26 februarie – 9 martie 2019 părinţii vor putea vizita şcoala la care intenționează să-și înscrie copilul și vor putea discuta cu profesorii, în cadrul Zilelor porţilor deschise. 

Pe 29 martie 2019, după ce toate cererile de înscriere au fost procesate, se va afișa situația copiilor înmatriculați, numărul de locuri rămase libere și lista cu copiii neînscriși după prima etapă de înscriere.

A doua etapa urmeaza sa se desfasoare intre 2 si 8 aprilie 2019.

CINE SE POATE ÎNSCRIE ÎN CLASA PREGĂTITOARE?

Copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2019, inclusiv.
Parintii copiilor care implinesc 6 ani intre 1 septembrie si 31 decembrie 2019 inclusiv, isi pot inscrie copiii in clasa pregatitoare NUMAI dupa evaluarea psihosomatica. Daca parintele nu opteaza pentru evaluarea psihosomatica sau in cazul in care copilul nu a fost declarat pregatit pentru scoala, in urma evaluarii, atunci acesta va fi inscris in invatamantul prescolar, la grupa mare.

In cazul in care exista solicitari de inscriere in clasa pregatitoare a copiilor care implinesc 6 ani dupa data de 31 decembrie 2019, inspectoratele scolare/unitatile de invatamant vor consilia parintii privind nevoia de a lua decizii in interesul educational al copilului si ii vor informa ca solicitarea nu poate fi solutionata decat in urma evaluarii dezvoltarii psihosomatice care sa ateste pregatirea copilului pentru parcurgerea cu succes a clasei pregatitoare. In cazul in care rezultatul evaluarii arata ca dezvoltarea psihosomatica nu poate asigura parcurgerea cu succes a clasei pregatitoare, copiii vor fi inscrisi in grupa mare din invatamantul prescolar.

Inscriere clasa pregatitoare 2019 – Conditii de departajare

Elevii inscrisi la scoala de circumscriptie vor urma automat cursurile la aceasta scoala. Dupa ce au loc inscrierile la scolile la care elevii sunt arondati, pe locurile ramase libere va avea loc inscrierea copiilor care nu locuiesc in acele zone. Daca numarul de cereri de inscriere din afara circumscriptiei este mai mare decat numarul locurilor ramase libere, vor fi aplicate criterii de departajare generale si specifice.

CRITERII DE DEPARTAJERE:

a) existenta unui certificat medical de incadrare in grad de handicap a copilului
b) existenta unui document care dovedeste ca este orfan de ambii parinti (este asimilat acestei situatii cazul copilului care provine de la o casa de copii/centru de plasament/plasament familial)
c) existenta unui document care dovedeste ca este orfan de un singur parinte
d) existenta unui frate/a unei surori inmatriculate in scoala respectiva
Repartizarea copiilor se face in ordine descrescatoare a numarului de criterii generale cumulate de catre fiecare copil: se repartizeaza la inceput copiii care indeplinesc 3 criterii, apoi 2 si, in final, copiii care indeplinesc un criteriu. In cazul in care mai multi copii indeplinesc un criteriu, ordinea de prioritate a criteriilor este de la a) la d).

Criteriile specifice de departajare sunt elaborate de fiecare scoala si se aplica daca sunt mai multi copii inscrisi decat locuri libere, dupa ce criteriile generale au fost aplicate.

Exceptie la ordinea de aplicare a criteriilor generale si specifice pot face scolile cu predare in limba unei minoritati nationale, daca stabilesc printre criteriile specifice cunoasterea limbii de predare; in acest caz, criteriul cunoasterii limbii de predare poate fi aplicat inaintea criteriilor generale.

Inscriere clasa pregatitoare 2019 – ACTE NECESARE


Pentru inscrierea copiilor la scoala este necesara cererea-tip care se completeaza online sau la secretariatul scolii la care parintele doreste sa-si inscrie copilul.

Dupa validarea cererii parintii vor mai depune la secretariatul scolii:

– copie a buletinului de identitate

– copie a certificatului de nastere a copilului

– evaluarea dezvoltarii psihosomatice (dupa caz)

– dovada indeplinirii criteriilor de departajare (pentru inscrierea la alta scoala decat cea de circumscriptie).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel