INS: Vânzările de alimente, băuturi şi carburanţi, mai mici cu până la 7,2% în septembrie

Potrivit datelor INS, vânzările de alimente, băuturi, tutun, dar şi cele de produse nealimentare şi carburanţi au scăzut în septembrie, ca serie brută, cu între 1,1% şi 7,2% faţă de august, astfel că afacerile din comerţul cu amănuntul s-au redus pe ansamblu cu 3%.

Cea mai mare scădere a fost înregistrată de comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate, de 7,2%, urmat de vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun, care s-au diminuat cu 1,8%, şi de vânzările de produse nealimentare, cu -1,1%, informează Mediafax.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi sezonalitate, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia celui auto) a crescut pe ansamblu cu 0,7% datorită majorării cu 3% a vânzărilor de alimente, băuturi şi tutun, în timp ce comerţul de carburanţi a scăzut cu 4%, iar cel de produse nealimentare cu 1%.

Comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, în septembrie 2011, vânzările de alimente, băuturi, tutun au scăzut cu 3,7% ca serie brută şi cu 5,1% ca serie ajustată, cele de carburanţi s-au redus cu 10,1% şi respectiv 9,5%, iar comerţul cu produse nealimentare a fost cu 2,8% mai mic ca serie brută şi cu 2,1% ca serie ajustată.

Pe ansamblu, în septembrie comparativ cu aceeaşi lună din 2010, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul s-a redus cu 5% ca serie brută şi cu 5,2% ca serie ajustată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel