Evoluţia preţurilor în ultima lună

Preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au crescut cu 0,7% în luna octombrie.

Preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au crescut cu 0,7% în luna octombrie a acestui an faţă de luna precedentă, în timp ce faţă de octombrie 2016, preţurile s-au majorat cu 4%, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS) remise luni Agerpres.

Pe piaţa internă, preţurile au crescut cu 1% faţă de septembrie şi cu 3,3% faţă de octombrie 2016 în timp ce pe piaţa externă preţurile s-au majorat cu 0,1% comparativ cu luna precedentă şi cu 5,3% în ritm anual. Pe marile grupe industriale, în octombrie 2017, faţă de septembrie, cel mai important salt, de 2%, l-a înregistrat industria energetică, urmată de industria bunurilor intermediare, cu 0,5%, industria bunurilor de capital şi industria bunurilor de folosinţă îndelungată, fiecare cu un plus de 0,3%.

Industria bunurilor de uz curent a consemnat un declin al preţurilor de 0,1%. Comparativ cu luna octombrie a anului trecut, cele mai semnificative creşteri de preţ au fost consemnate în industria bunurilor intermediare (6%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (4,1%), industria bunurilor de capital (3,6%), industria bunurilor de uz curent (3,4%) şi industria energetică (2,3%).

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel