INS: Peste un milion de turiști, în România în 2016

turisti-familie
turisti-familie

Numărul de turiști nerezidenți cazați în România, în primul semestru din 2016, a fost de 1,9 milioane, cheltuielile acestora ridicându-se la 2,76 miliarde de lei, potrivit Institutului Național de Statistică (INS).

 

"Principalul motiv al sejurului petrecut de turiștii nerezidenți în România, în semestrul I 2016, l-a reprezentat afacerile, participarea la congrese, conferințe, cursuri, târguri și expoziții (59% din numărul total de turiști nerezidenți), cheltuielile acestora reprezentând 57,5% din total. Cel de-al doilea motiv al sejurului petrecut de nerezidenți în România l-a reprezentat călătoriile în scop particular (41% din numărul total de turiști nerezidenți), dintre acestea evidențiindu-se călătoriile pentru vacanțe (59,6%). Călătoriile în scop particular includ călătoriile pentru vacanțe, cumpărături, evenimente culturale și sportive, vizitarea prietenilor și rudelor, tratament medical, religie, tranzit și alte activități", precizează INS. 

Cei mai mulți bani pe cazare

Din totalul cheltuielilor pentru afaceri, ponderea cea mai mare o reprezintă cheltuielile pentru cazare (53%), fiind preferată în special cazarea cu mic dejun inclus (94,1%). Cheltuielile turiștilor nerezidenți în restaurante și baruri au fost de 16,3% iar cele pentru cumpărături au reprezentat 12,6%. Din totalul cheltuielilor pentru cumpărături, 37,2% au reprezentat cheltuielile pentru cumpărarea alimentelor și băuturilor, urmate de cheltuieli pentru cumpărarea de cadouri și suveniruri 34,8%. Cheltuielile pentru închirierea de autoturisme au avut o pondere de 56,5% din totalul cheltuielilor pentru transport, iar cheltuielile pentru bilete de intrare în muzee, obiective turistice, grădini zoologice/botanice au reprezentat 22,8 % din totalul cheltuielilor pentru recreere.

[citeste si]

Principalul mijloc de transport utilizat de turiștii nerezidenți pentru a sosi în România a fost avionul (75,2% din numărul total de turiști). Autoturismele proprii au reprezentat 13,7%, urmate de autocare și autobuze cu 9,3%, alte mijloace ( tren, ambarcațiuni fluviale, autoturisme închiriate, motociclete etc.) 1,9%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel