ÎNREGISTRĂRI MIRCEA BĂSESCU. Izaura Anghel, audiată la DNA

ÎNREGISTRĂRI MIRCEA BĂSESCU. Izaura Anghel, fiica lui Bercea Mondial, a venit, joi dimineaţă, la sediul central al DNA, pentru a fi audiată în dosarul de trafic de influenţă al lui MIRCEA BĂSESCU.

La intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Izaura Anghel a vorbit la telefon şi le-a spus ulterior jurnaliştilor că a fost sunată de tatăl ei, din închisoare, scrie Mediafax.

"Vroia să ştie dacă am ajuns", a explicat Izaura Anghel.

Întrebată ce le va declara anchetatorilor, fiica lui Bercea Mondial a răspuns: "Adevărul cu Mircea Băsescu. Ce, am luat eu bani de la el?"

ÎNREGISTRĂRI MIRCEA BĂSESCU. Tribunalul Bucureşti a decis, în 20 iunie, arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Mircea Băsescu, pentru trafic de influenţă, şi a lui Marian Căpăţână, cel care ar fi fost intermediarul banilor pe care familia lui Sandu Anghel i-ar fi dat fratelui preşedintelui Traian Băsescu, pentru ca Bercea Mondial să scape de închisoare. Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Bucureşti, care va judeca în 27 iunie dosarul, urmând să decidă definitiv dacă Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână rămân în arest sau vor fi cercetaţi în libertate.

VEZI ȘI: ÎNREGISTRĂRI MIRCEA BĂSESCU. Președintele, reacție după stenogramele DNA

ÎNREGISTRĂRI MIRCEA BĂSESCU. Judecătorul care a dispus arestarea a arătat, în motivare, că înregistrările în care apar Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână, puse la dispoziţie procurorilor de familia lui Bercea Mondial, sunt legale, chiar dacă ele au fost contestate de cei doi, şi pot reprezenta mijloace de probă în dosar.

"Susţinerile apărării, în sensul inadvertenţelor de natură a releva lipsa de autenticitate şi caracterul posibil contrafăcut al înregistrărilor, nu se bazează pe elemente faptice ori concrete care să contureze o îndoială veridică asupra caracterului autentic sau complet al acestora. De altfel, pe parcursul cercetărilor în cauză se poate proceda la verificarea acestui caracter, în măsura în care se va aprecia ca fiind utilă, pertinentă şi concludentă o probă ştiinţifică care să aibă un asemenea obiectiv", a arătat judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bucureşti care a decis arestarea lui Mircea Băsescu şi a lui Marian Căpăţână.

ÎNREGISTRĂRI MIRCEA BĂSESCU. Fratele şefului statului a fost reţinut şi, ulterior, arestat, după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, care ar proba traficul de influenţă de care este acuzat Mircea Băsescu.

VEZI ȘI: ÎNREGISTRĂRI MIRCEA BĂSESCU. Andreea Crețulescu, despre personajul cheie din scandal

ÎNREGISTRĂRI MIRCEA BĂSESCU. Pe de altă parte, în urma unei plângeri făcute de Mircea Băsescu, ginerele lui Bercea Mondial, Marius Constantin, a fost trimis în judecată, luni, pentru şantaj cu circumstanţe agravante, în stare de recidivă, în timp ce concubina acestuia, Izaura Anghel, şi fratele ei minor, Grinică Ion Anghel, au fost trimişi în judecată, sub control judiciar, pentru şantaj cu circumstanţe agravante. În acelaşi dosar a mai fost trimis în judecată şi Florin Anghel, fiul cel mare al lui Bercea Mondial, pentru trei infracţiuni concurente de şantaj, dintre care una în stare de recidivă, în timp ce mama acestuia, Fănica Anghel, a fost deferită justiţiei pentru şantaj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel