Înregistrări Drulă. Cîțu, reacție: Eu am cerut de la începutul anului... De aceea apar aceste probleme

Sursa foto: Facebook Florin Cîțu
Sursa foto: Facebook Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu a făcut o primă declarație privind scandalul înregistrărilor din biroul lui Cătălin Drulă.

"Eu am cerut, de la începutul anului, să punem toate companiile pe 109 - mangementul acestor companii. Până acum, niciun ministru nu a reuşit să facă acest lucru şi, de aceea apar, aceste probleme. Când nominalizezi din patru în patru luni, apar probleme. Eu le-am spus că trebuie să facă totul pe 109. Mai este şi problema la Finanţe, care a întârziat cu acea ordonanţă pe care eu am trimis-o de ceva vreme şi care a fost făcută pe 109. Acolo e soluţia. Punem oamenii pe mandat, profesionişti pe 109 şi nu mai ai astfel de probleme. Ancheta este în curs şi vom vedea dacă este ceva acolo. Dar, în afară de această situaţie, dacă vrem să avem companii de stat profitabile, trebuie să avem şi management profitabil şi nu poţi să ai management profitabil dacă îl numeşti din patru în patru luni", a spus Florin Cîțu.

"109 este un act normativ care vorbeşte despre un management profesionist, corporatist", a spus jurnalistul Adrian Ursu.

Vezi și: Înregistrări Drulă. Marian Petrache, vicepreședinte PNL: Nu știu ce a vrut să urmărească domnul ministru. Cîțu are dreptate

Interceptările din biroul lui Drulă

Doi liberali au fost înregistrați de procurorii DNA în timp ce îi cereau ministrului Cătălin Drulă să-i păstreze în funcție pe doi șefi de instituții publice.

Senatorul PNL George Stângă și președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, au fost înregistrați de procurorii DNA chiar în biroul ministrului transporturilor în timp ce îi cereau lui Cătălin Drulă, să îi păstreze în funcție pe șefii Asociației Române de Salvare a Vieților Omenești pe Mare și Administrației Fluviale a Dunării de Jos Galați, după cum rezultă din propunerea de arestare preventivă transmisă de procurorii DNA Tribunalului Constanța, potrivit G4Media.ro.

În propunerea de arestare se arată că cei doi liberali au acționat la rugămintea liderului PNL Constanța, Bogdan Huțucă

Procurorii arată în propunerea de arestare că intervenția celor doi liberali ar fi avut loc la rugămintea liderului PNL Constanța, Bogdan Huțucă, dar și pentru ca senatorul Stângă să demonstreze că are influență politică și pentru ca să câștige astfel conducerea PNL Galați, potrivit susținerilor lui Stângă și Iulian Dumitrescu.

Vezi AICI stenogramele.

Vezi și: „Fii drulău!“, noul ordin în USR. Bogdan Chirieac: Se rupe lanțul de iubire

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel