Înregistrarea telefoanelor, declarată ILEGALĂ de către UE

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a decis invalidarea Directivei 24/2006 cu privire la stocarea datelor personale de către companiile de telecomunicaţii pentru folosirea lor de către procurori. 


Comisia nu are un precedent după care să se ghideze, iar experții europeni se consultă cu avocați și juriști. Potrivit Gândul, Curtea a ecis că principiul stocării datelor de trafic informațional este legal, însă termenii în care se face acest lucru încalcă dreptul la intimitate și la protecția datelor cu caracter personal. Astfel, "Directiva Big Brother" a fost invalidată. Consecinţele sunt încă neclare. 

CJUE consideră că Directiva privind Reţinerea Datelor presupune o imixtiune „amplă şi deosebit de îngrijorătoare" în drepturile fundamentale la protejarea vieţii private şi la confidenţialitatea datelor cu caracter personal, „fără ca această imixtiune să se limiteze la ceea ce este strict necesar".

Printre problemele identificate de Curte sunt enumerate: posibilitatea stabilirii identităţii unei persoane cu care abonatul sau utilizatorul comunică şi mijloacele de comunicare; identificarea momentului şi locului comunicării, precum şi a frecvenţei ei între un utilizator sau abonat şi o altă persoană. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel