Urmărește emisiunea live


Înregistrare din ședința USR. Adrian Ursu: Dacian Cioloș, contrazis de audio

foto Facebook Dacian Cioloș
foto Facebook Dacian Cioloș

Scandalul din USR este departe de final. Într-o şedinţă din această săptămână, preşedintele partidului, Dacian Cioloş, ar fi ameninţat că demisionează, dacă nu sunt acceptate propunerile sale de reformă.

Duminică seară, Adrian Ursu a difuzat o înregistrare audio cu Dacian Cioloș. „Breaking news! Avem înregistrarea din interiorul USR. Au dat-o în vileag chiar ei. Ce a spus Dacian Cioloș în ședință și ce a zis Dacian Cioloș după? E contrazis de înregistrare”, a spus Adrian Ursu, duminică seară, în cadrul unei ediții speciale.

Ulterior, la Antena 3 a fost difuzată înregistrarea audio cu Dacian Cioloș: „Eu îmi depun mandatul. Da, luni, dacă programul acesta nu este votat.... pentru că voi puteți să ziceți nu vrem să-l votăm, că nu scrie în statut, și eu nu pot să vă oblig. (...) Doar că atunci eu îmi asum consecințele și îmi prezint demisia.”

„Așadar, în această înregistrare audio, spune în mod repetat Dacian Cioloș că își depune luni, adică mâine, mandatul, că își dă demisia, dacă nu se face ce spune el, și anume să fie votat programul politic pe care unii ar fi vrut să-l dezbată, să-l amendeze, să aibă niște observații. (...) Acum vreo câteva ore, spunea că nu e adevărat, că nu a zis că-și depune mandatul”, a spus Adrian Ursu.

Cioloş a susţinut, vineri, că nu intenţionează să plece din partid. Tot atunci, preşedintele USR i-a cerut public lui Barna să facă un pas în spate

„Cred că onoarea îi cere lui Dan Barna să facă un real pas în spate și să își ofere timpul necesar pentru a se reconstrui politic și a umple golurile personale astfel încât să nu se mai regăsească în situații politice dificile. Regret că am ajuns în această situație și sper că va găsi înțelepciunea de a nu încerca o aventură politică prin care să rupă partidul sau să iasă în public cu alte declarații lipsite de adevăr.

Colegilor și susținătorilor USR le cer putere și încredere, pentru că avem mult de muncă și puțin timp la dispoziție. Repet pentru toți colegii și opinia publică: nu plec nicăieri, sunt aici ca să construiesc și să ajut la coagularea unui partid care să poată oferi României speranță și soluții”, a scris pe contul de Facebook Dacian Cioloş.

Amintim că, duminică, 6 februarie, a avut loc o şedinţă de urgenţă în partid, la iniţiativa grupării formate în jurul lui Dan Barna, în care s-ar fi votat desecretizarea înregistrării şedinţei de la care a plecat scandalul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel