EXCLUSIV  Inovație în construcții. Podaru (Leviatan Design): Ne gândim pentru 2023 / video

Foto Pexels
Foto Pexels

Tehnologia viitorului își face loc în domeniul construcțiilor.

DC News TV a continuat seria emisiunilor dedicate domeniului construcțiilor. Subiectul celei mai noi emisiuni difuzate a fost digitalizarea în domeniul construcțiilor. Invitați au fost Cătălin Podaru, director și fondator al companiei Leviatan Design, și Marius Postolache, director tehnic al eConfaire, parte a grupului Leviatan.

„Inovația pe care am întâlnit-o are două direcții. Prima este către a face procesul de construcție mult mai predictibil și sustenabil. Și să vină pe partea de automatizare, chiar digitalizare în tot ceea ce înseamnă partea practică, acolo unde utilajele vin să preia din efortul uman. Mai mult de atât, să ducă procesul de construcție la un nivel cât mai controlat și cu o calitate ridicată”, a zis Cătălin Podaru, director și fondator al companiei Leviatan Design.

„Previzionând că problema forței de muncă, dar și a calității ei se va adânci, cred că se va croniciza în viitorul foarte apropiat, m-am bucurat să văd că există soluții care să întâmpine aceste provocări. Noi avem în partea de analiză anumite soluții pe care să le importăm și să le integrăm cu procesul pe care îl avem în spate. Ele, cumva, se susțin. Dacă vrei să utilizezi utilaje automate sau semi-automate, trebuie să ai deja în spate, atât în procesul de proiectare, cât și în procesul de execuție, instrumente implementate care să permită utilizarea lor”, a zis Cătălin Podaru, adăugând ulterior: „Cuvântul robot sună SF, dar și pe partea de roboți am găsit realmente roboți care există deja pentru șantiere, ca să rezolve automat sau semi-automat din operațiunile din șantier și să ușureze mare parte din procese.”

„Noi acum facem intern o analiză, să inițiem un proiect prin care să testăm capabilitățile unor astfel de utilaje și/sau brațe robotice. (...) E doar o previziune, un lucru la care ne gândim pentru începutul anului viitor, pentru a ne convinge de viabilitatea lui în piața noastră și șantierele noastre”, a explicat Cătălin Podaru.

Digitalizarea în construcții. Podaru (Leviatan Design) și Postolache (eConfaire), la DCNews TV

Citește și...

Mari schimbări în domeniul construcțiilor. Cătălin Podaru (Leviatan Design): Ajută toate persoanele implicate, într-un timp scurt

Întrebat cu privire la impactul digitalizării în domeniul construcțiilor, Cătălin Podaru, director și fondator al companiei Leviatan Design, a făcut următoarele precizări: „Pentru noi, transformarea, atât în partea de proiectare, cât și în partea de execuție, a avut câțiva pași. Primul pas a fost să reușim să ne structurăm foarte bine ca activități și ce înseamnă fiecare activitate în parte. Au venit soluțiile existente de software. Generic se numesc AEC (Architecture, Engineering & Construction). Noi avem un număr mare de licențe care deservesc atât colegii de la proiectare, cât și colegii din partea de execuție, plus platforma despre care tot vorbeam în trecut, unde toți cei care lucrează la un proiect, în acest moment, sunt conectați.”

„Acolo se desfășoară, practic, tot schimbul de informații dintre toți actorii, fie că vorbim de proiectanți pe diferite discipline, fie că vorbim de colegi de la birou care se ocupă de partea de ofertare, fie că vorbim de colegi din șantier sau de colaboratori”, a explicat Cătălin Podaru. Continuarea materialului, AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel