Înmormântare Olga Tudorache. Zeci de persoane, la Teatrul Național București

Actori, foşti studenţi şi oameni simpli au venit vineri la Teatrul Naţional din Bucureşti pentru a-i aduce un ultim omagiu actriţei Olga Tudorache, care a murit în noaptea de marţi spre miercuri la vârsta de 88 de ani.

"Eu acum am venit doar să-i mulţumesc pentru tot ce mi-a dăruit. Mi-a deschis uşa în teatru. M-a dat pe mâna marelui (...). E un fel de lanţ în teatru când te atinge o asemenea dimensiune, o stea, parcă te botează. Îi sunt dator sufleteşte. (...) Acum, doamna Olga, sufletul ei s-a stins, dar, în acelaşi timp, pe cerul teatrului s-a aprins o stea. Vă puteţi închipui teatrul cu un cer deasupra? Nume ca Aristizza Romanescu, Aura Buzescu, Elvira Budeanu, Lucia Sturdza Bulandra, Dina Cocea vor fi pe cerul nostru", a spus actorul Dan Puric, care a amintit că în urmă cu 36 de ani a dat examen de intrare în teatru cu Olga Tudorache. 

La rândul său, actorul Doru Ana a amintit că face parte din prima promoţie a Olgăi Tudorache. 

"Fac parte din prima promoţie a doamnei Olga. Suntem, aşa cum spunea şi Florin Călinescu, marea iubire. Noi am fost prima promoţie, eu, Adriana Şchiopu, Rodica Negrea, Florin Călinescu, Marcel Lepădatu, Angela Ioan şi încă doi colegi care sunt plecaţi. (...) În primul rând, ea ne-a transmis respect faţă de meserie şi disciplină. (...) Marea majoritate dintre noi, aşa cum vedeţi şi pe scenă, au acest respect şi dragoste faţă de meserie, a mărturisit Doru Ana. 

Actorul Demeter Andras a declarat că a venit să-i aducă "un ultim şi sincer omagiu". 

"În astfel de momente, în care societatea românească are poate mai mare nevoie decât oricând de modele umane şi profesionale, dispariţia domniei sale este cu atât mai dureroasă şi, aş spune, chiar usturătoare", a spus Demeter Andras. 

Sicriul cu trupul neînsufleţit al actriţei Olga Tudorache a părăsit Teatrul Naţional în jurul orei 14,30, în aplauzele tuturor celor prezenţi. 

De la Teatrul Naţional, sicriul a fost dus la Biserica Kreţulescu, unde va avea loc, sâmbătă, de la ora 11,30, ceremonia funerară. Înmormântarea va fi la Cimitirul Bellu, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel