Iniţiativa România, mesaj ambasadorului SUA, Hans Klemm

Iniţiativa România, ambasadorului SUA: Scrisoarea de la Dragnea şi Tăriceanu exprimă interesele politicienilor judecaţi pentru corupţie.

Scrisoarea semnată de Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu, ca reacţie la mesajul Departamentului de Stat al SUA, nu reprezintă poziţia Parlamentului României sau a poporului român, ci exprimă exclusiv interese personale ale câtorva politicieni trimişi în judecată pentru corupţie, se arată într-un mesaj transmis ambasadorului SUA, Hans Klemm, de zeci de organizaţii neguvernamentale şi grupuri civice.

Potrivit documentului Iniţiativei România, scrisoarea semnată de preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului este un demers personal al acestora.

"Organizaţiile neguvernamentale şi grupurile civice semnatare atrag atenţia că scrisoarea semnată de cei doi nu reprezintă poziţia Parlamentului României, în ciuda afirmaţiilor din scrisoare. Poporul român este deţinătorul suveranităţii naţionale, iar suveranitatea se exprimă prin organele sale reprezentative sau prin alte modalităţi (referendum). Cu toate acestea, plenul Parlamentului României nu a fost consultat şi nici nu a existat un vot în legătură cu conţinutul scrisorii. Scrisoarea este un demers personal al preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, prin care aceştia îşi exprimă opinia critică în legătură cu lupta anticorupţie din România, încălcând în acelaşi timp art. 2 alin. 2 din Constituţia României, care prevede că 'Niciun grup şi nicio persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu, se precizează în mesaj.

Semnatarii susţin că scrisoarea celor doi exprimă exclusiv interesele personale ale câtorva politicieni trimişi în judecată pentru fapte de corupţie.

"Noi, ca cetăţeni oneşti ai României, vă rugăm să luaţi act şi să transmiteţi Departamentului de Stat al SUA poziţia noastră, exprimată prin această scrisoare. Mesajul celor doi politicieni nu reprezintă poziţia Parlamentului României sau a poporului român, ci exprimă exclusiv interese personale ale câtorva politicieni trimişi în judecată pentru corupţie, deci direct interesaţi să modifice legile justiţiei după propriile nevoi", se mai precizează în document.

[citeste si]

De asemenea, Iniţiativa Civică reaminteşte că Liviu Dragnea are o condamnare de doi ani de închisoare cu suspendare şi este inculpat în alte două dosare de corupţie, iar Călin Popescu-Tăriceanu este inculpat într-un dosar de corupţie pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel