Ingrediente: Ce conține înghețata la cornet, la un leu, de la McDonald's

înghețată la cornet
înghețată la cornet

Știți ce conține înghețata la un leu de la McDonald's?

Înghețata de la McDonald's este o alegere pentru mulți în zilele călduroase de vară, mai ales datorită prețului, dar și gustului. Dar ce conține?

Ingrediente înghețată la cornet de la McDonald's:

Mix de înghețată din LAPTE degresat, zahăr, PUDRA DE ZER, SMÂNTÂNĂ, sirop de glucoză, stabilizatori: E412, E407; emulgator: E471 aromă de vanilie; Cornet Simplu 110 mm (FĂINĂ DE GRÂU, zahăr, ulei vegetal (rapiță), emulsificator: LECITINĂ DE SOIA, zahăr ars, emulgator: carbonat de magneziu).

Guma de guar este un aditiv foarte des folosit în produsele alimentare din România. E412 este o polizaharidă folosită în industria alimentară ca stabilizator, emulgator și agent de îngroșare.

Guma de guar este aprobată pentru folosirea ca aditiv alimentar în UE și nu are doză maximă admisă per kilogram aliment. E412 este considerat un aditiv alimentar sigur, chiar și la doze ridicate.

Cele mai frecvente efecte adverse ale consumului de gumă de guar sunt: flatulența, disconfort gastrointestinal, crampe abdominale, greață și diaree.

E407 este un aditiv alimentar cu rol de emulgator, stabilizator, agent de îngroşare, de umplere şi de aglomerare. Este un produs natural, obţinut din anumite specii de alge. Se utilizează în cantităţile prevăzute de reţete în produse lactate, în dulciuri, creme, grăsimi emulsionate tartinabile cu sau fără arome, sosuri, toppinguri, dressinguri, îngheţate, fructe şi legume prelucrate, conservate, produse din carne,peşte, ouă, condimente, supe, ciorbe, membrane comestibile, produse din proteine vegetale, suplimente nutritive etc. Se utilizează şi ca substanţă – suport pentru alţi aditivi alimentari. Caragenanul este foarte utilizat în pateurile vegetale.

E471 este un aditiv alimentar cu rol de agent de îngroşare, emulgator, stabilizator, agent de aglomerare şi antispumanţi. Acești aditivi se obţin din grăsimi animale sau vegetale şi se utilizează în cantităţile prevăzute de reţete în produse lactate, deserturi pe bază de grăsimi emulsionate, lapte sau fructe, produse din legume şi fructe, conserve de legume în oţet, produse de cofetărie şi patiserie, îngheţată, paste făinoase, orez, deserturi pe bază de cereale şi/sau amidon, produse din peşte, ouă, sosuri, condimente, supe, salate, produse dietetice, suplimente alimentare, băuturi alcoolice şi nealcoolice etc. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel