Înghețata, pe masa autorităților dintr-un mare oraș. Unde și când ar putea să fie interzis deliciosul desert

Sursa: Freepik
Sursa: Freepik

După o tentativă eșuată din 2013, Milano încearcă din nou să-i determine pe iubitorii de înghețată să renunțe la acest obicei după miezul nopții, autoritățile locale propunând o lege nouă care ar putea intra în vigoare luna viitoare.

Milano propune o nouă lege care ar interzice vânzarea înghețatei după miezul nopții, într-un efort de a proteja ordinea publică. Pentru mulți, o gelato la ore târzii face parte din cultura italiană, însă acest obicei este pus în pericol de noua lege propusă, potrivit SkyNews.

Un proiect legislativ a fost depus de administrația locală a orașului, iar dacă acesta va fi adoptat, vânzarea înghețatei la miezul nopții ar putea fi interzisă începând de luna viitoare.

Propunerea, care se aplică în 12 zone ale orașului, ar interzice vânzarea după miezul nopții a tuturor produselor alimentare de tip takeaway, inclusiv pizza, precum și a băuturilor, cu scopul de a reduce numărul grupurilor zgomotoase care se adună pe străzile orașului italian, deranjând astfel locuitorii.

Marco Granelli, viceprimarul orașului, a declarat că: "Scopul este să căutăm un echilibru între socializare și divertisment și liniștea locuitorilor".

Propunerea ar urma să intre în vigoare de la "mijlocul lunii mai" și ar rămâne valabilă până în noiembrie.

Interdicția ar începe la ora 00:30 în timpul săptămânii și la 01:30 în weekenduri și zile de sărbătoare legală, aplicându-se doar meselor din exterior, cu scopul de a elibera străzile.

Cetățenii au timp până la începutul lunii mai pentru a contesta și a sugera modificări legii. Propunerea s-ar aplica în următoarele zone: Nolo, Lazzaretto, Melzo, Isola, Sarpi, Via Cesariano, Arco della Pace, Como-GaeAulenti, Porta Garibaldi, Brera, Ticinese, și Darsena-Navigli.

Nu este prima dată când Milano încearcă să interzică înghețata după miezul nopții.

În 2013, fostul primar Giuliano Pisapia a încercat să implementeze măsuri similare, însă după o reacție dură, inclusiv o mișcare de protest numită occupy gelato, acesta și-a retras intenția. El a declarat că: "Oamenii pot mânca înghețată zi și noapte, oriunde doresc".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel