EXCLUSIV  Înghețare an școlar 2020. Orban decizie. Hadăr: TRAGEDIE. Foarte grav să fie așa

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Președintele Federației Naționale Sindicale Alma Mater, Anton Hadăr, a comentat răspunsul premierului legat de înghețarea anului școlar.

Președintele Federației Naționale Sindicale Alma Mater, Anton Hadăr, a comentat răspunsul premierului legat de înghețarea anului școlar.

Mai există membri ai guvernului care gândesc opusul

„Eu mă bucur că premierul ne-a spus că nu s-a abordat un subiect de acest tip în cadrul guvernului (înghețarea anului școlar, n.r.), dar, în același timp, îmi exprim îngrijorarea că mai există membri importanți ai guvernului sau politicieni care se gândesc că noi, cadre didactice, ar trebui să intrăm în șomaj tehnic. Ori, a intra în șomaj tehnic înseamnă a nu avea ce să muncim, a nu munci chiar. În aceste condiții s-ar putea ajunge la blocarea anului școlar și a celui universitar", a spus Anton Hadăr.

„Atunci când stai acasă și nu muncești este posibil să primești acel ajutor de șomaj. Noi nu facem asta. Stăm acasă nu pentru că vrem noi, stăm acasă pentru că aceasta este situația, deși sunt profesori care merg la școală și la facultate, predau de acolo, fiindcă au condiții, eu sunt unul dintre aceia. Stăm, repet, pentru că aceasta este situația", a repetat Hadăr.

Înghețarea anului școlar și universitar – o tragedie pentru români

„Dar, în același timp, ne facem îndatorirea cu multă atenție și cu dorința de a salva anul acesta. Nu va fi foarte ușor, dar noi avem speranța că nu se va ajunge în situația în care să se repete un an din cauza crizei de coronavirus. Ar fi o tragedie pentru români.

Practic, tinerii noștri, dar și noi, am pierde un an din viață. Ce ar însemna să nu avem o promoție de medici anul acesta? Câtă căutare au medicii în aceste vremuri? Sau de ingineri IT sau de alți specialiști și nu numai. Pentru tineri ar fi foarte grav să se repete anul acesta", a încheiat Anton Hadăr.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel