Infringement alimente românești la raft. PSD, primele măsuri

Senatorul PSD Gabriela Creţu propune organizarea unui grup de lucru format din membrii Comisiilor de afaceri europene şi agricultură din Senat pentru a îmbunătăţi Legea nr. 150/2016, care modifică şi completează Legea nr. 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare şi pentru care Comisia Europeană a declanşat procedura de infringement, prin prima ei etapă - punere în întârziere. 

Declaraţia a fost făcută în contextul în care Comisia Europeană (CE) a lansat proceduri de infringement împotriva României şi Ungariei în privinţa comerţului cu amănuntul la produselor agricole şi alimentare, conform unui comunicat de presă al Executivului comunitar. 

"Eu am fost membru al Parlamentului European. Vorbiţi cu un om care nu se sperie de niciun infringement. Doar vreau să vă spun tehnic că este deschis. Noi vrem să facem acel grup reunit al comisiilor, în care să ameliorăm legea pentru că, oricât de multe aspecte pozitive sunt, (...) sunt şi nişte lucruri care trebuie schimbate acolo. Şi vrem să se facă în forma cea mai bună pentru că nici nu putem să schimbăm legea din trei în trei săptămâni", a declarat aceasta, miercuri, la masa rotundă organizată la Senat în scopul elaborării unui punct de vedere referitor la necesitatea evitării unei acţiuni în constatarea neîndeplinirii obligaţiilor României de stat membru al Uniunii Europene, ca urmare a adoptării Legii nr. 150/2016. 

Ea a precizat că procedura de infringement "nu presupune nimic excepţional" şi că aceasta a survenit plângerii înaintate Comisiei Europene de retailerii români, informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel