Infrastructură digitală. Merkel: Am rămas în urmă. Domeniul unde România bate Germania

Cancelarul Angela Merkel a recunoscut marți că Germania a rămas în urmă la capitolul infrastructurii digitale și a promis că, dacă va câștiga alegerile legislative din septembrie, îmbunătățirea conexiunii la internet va fi 'una dintre marile priorități' ale viitorului guvern, informează agenția EFE.

Ea a făcut această mențiune în discursul rostit la deschiderea Gamescom, unul dintre marile târguri mondiale pentru jocuri video, care se desfășoară în orașul Koln până duminică.

În discursul transmis în direct prin internet, Angela Merkel a mai promis că va susține dezvoltarea internetului prin fibră optică și îmbunătățirea conectivității în zonele rurale.

Șefa guvernului de la Berlin a vorbit și despre importanța dezvoltării unei piețe digitale unice în Uniunea Europeană, așa cum cer și companiile din sectorul tehnologiei informației. 

Cât despre jocurile video, sector care în prima jumătate a anului în curs a avut în Germania o cifră de afaceri de aproximativ un miliard de euro, Angela Merkel l-a descris drept un 'bun cultural' și un 'vector de inovație' pentru economia Germaniei, relatează Agerpres.

Pe plan global dupa viteza netului, Romania ocupă oficial locul 15. În Europa ne întrec Țările Nordice, dar și Irlanda și Cehia.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel