Infrastructură. Ponta: Sunt convins că în 2018 vom fi uniţi şi prin infrastructură

Premierul Victor Ponta a declarat că în anul 2018, când se vor aniversa o sută de ani de la Marea Unire, România va fi unită şi prin infrastructură.

Ponta a vizitat şantierul tronsonului de autostradă Gilău - Nădăşel, unde a afirmat că acest tronson va fi finalizat în 2015, urmând ca până la începutul anului viitor să fie începute lucrările sau studiile de fezabiliate şi pentru alte porţiuni ale autostrăzii.

"Este acest tronson la care se lucrează şi la care avem toată finanţarea. Este în fază finală de verificare a ofertelor tronsonul Suplacu de Barcău-Borş şi, de asemenea, refacerea studiului de fezabilitate şi studiul de fezabilitate pentru cele două bucăţi, de la Nădăşel la Mihăieşti şi Mihăieşti - Suplacu de Barcău. Deci tot sectorul de autostradă care va lega Clujul de Europa este finanţat din bugetul de stat. Din fonduri europene se lucrează deja la patru tronsoane. Practic, Clujul se leagă de Autostrada Sibiu-Nădlac, suntem în faza avansată cu proiectul finanţat tot din fonduri europene, de la Câmpia Turzii la Ogra, mai departe spre Târgu Mureş", a spus Ponta.

Ponta a mai spus că în 2018, când se împlinesc o sută de ani de la Marea Unire, România poate fi unită şi prin infrastructură.

"Ardealul va avea cea mai importantă reţea de autostrăzi şi sigur că toate au valoare dacă reuşim să facem şi Comarnic – Braşov şi mai departe Sibiu – Piteşti şi Târgu Mureş - Iaşi. (...) Important e că în 2018, când aniversăm o sută de ani de la Unire, sunt convins că putem să fim uniţi şi ca infrastructură", a spus premierul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel