Înfrângere pentru George Soros la CEDO. Judecătorul din Belgia, susținut de ”Open Society”, a rămas pe tușă

foto pixabay/ CEDO
foto pixabay/ CEDO

Deși a fost la un pas să-și numească încă un judecător la CEDO, George Soros a fost ”învins” de dezvăluirile europene care au arătat legăturile sale cu factori de decizie, legături ce impactează direct state europene. 

”În 20 aprilie 2021, Adunarea parlamentară a Consiliului Europei a ales noul judecător din Belgia la CEDO. Printre cei trei candidați propuși de guvernul belgian s-a numărat un avocat angajat al ”Open Society” a lui George Soros, așa cum se întâmplă adesea. Dar pentru prima dată după mult timp, nu a reușit să-și impună candidatul, în ciuda puterii sale financiare și politice considerabile. În cele din urmă, a fost ales un avocat belgian, mai puțin politic și mai competent: domnul Frédéric Krenc, cu 148 de voturi. Omul ”Open Society” a luat 81 de voturi, iar un al treilea candidat a obținut 29 de voturi. Aceasta este o victorie pentru independența Curții și un rod al Raportului ECLJ privind ONG-urile și judecătorii CEDO.” transmite ECLJ (Centrul European pentru Lege și Justiție) într-un comunicat de presă. 

ECLJ a arătat că cel puțin 22 de judecători din ultimii 100 de la CEDO au fost angajații a șapte ONG-uri și au decis în mai multe cazuri susținute de ONG-urile din care au făcut parte. Centrul consideră că e o situație flagrantă de conflict de interese, cu atât mai mult cu cât ”Open Society” a lui George Soros a propulsat 12 din cei 22 de judecători. În plus, ONG-ul lui Soros finanțează celelalte șase ONG-uri în cauză. Consiliul Europei a admis faptele dezvăluite de ECLJ și a făcut un apel pentru garantarea celui mai înalt standard de calificări, independență și imparțialitate a judecătorilor Curții. Situația va fi reevaluată până la finalul lui 2024. 

CEDO nu scapă! Război clar. ECLJ îl vrea pe Soros AFARĂ: APEL către avocați

Reacția CEDO la raportul despre legăturile cu SOROS: O NUMIRE CONTROVERSATĂ. Directorul ECLJ arată o situație șocantă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel