Infracțiuni contra umanității. PÎCCJ, dosar exploziv

Procurorii militari ai PÎCCJ au început urmărirea penală pentru uciderea a trei luptători anticomuniști. 

Acțiunea investigată de PÎCCJ este de infracţiuni contra umanităţii într-un dosar în care se investighează uciderea prin împuşcare, de către trupe de securitate din structurile teritoriale aparţinând Direcţiei Regionale de Securitate Sibiu, a trei luptători anticomunişti. 

[citeste si]

Este vorba despre uciderea prin împuşcare, la data de 08.03.1949, de către efective din trupe de securitate şi cadre operative din structurile teritoriale aparţinând Direcţiei Regionale de Securitate Sibiu, în locul denumit Gogoloaia, situat pe Valea Cricăului sub muntele Piatra Craivii, a luptătorilor anticomunişti Ş.P., N.M. şi C.P”.

”Cadavrele acestora au rămas la locul confruntării până în data de 14.03.1949, când au fost înhumate de către un localnic într-o groapă săpată pe marginea unui pârâu dintr-o zonă împădurită, denumită popular «Pârâul Popii»”, arată procurorii.

Potrivit acestora, în timpul anchetei s-a procedat la efectuarea cercetării la faţa locului de către o echipă complexă condusă de procurorul militar de caz, fiind idenficat "un mormânt în care se aflau trei schelete umane, la o adâncime medie de 0,50 metri, prezumate ca aparţinând defuncţilor Ş.P., N.M. şi C.P.".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel