Urmărește emisiunea live


INFOTRAFIC. Circulație pe ploi torențiale și transport agabaritic pe mai multe artere importante

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Traficul rutier se desfășoară cu dificultate pe mai multe artere naționale din cauza vremii nefavorabile sau a unor evenimente rutiere. 

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în multe zone din țară sunt semnalate tronsoane de drumuri naționale și autostrăzi pe care traficul se desfășoară în condiții de ploaie torențială.

”În aceste împrejurări, recomandăm conducătorilor auto să ruleze cu viteză foarte redusă, să nu bruscheze comenzile vehiculului, să nu efectueze depășiri riscante, să semnalizeze schimbarea benzii de circulație, să crească distanța de siguranță între vehicule și să circule cu foarte mare atenție, adoptând o conduită preventivă, pentru a putea evita eventuale accidente rutiere”, se arată într-o comunicare oficială. 

Transport agabaritic

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, astăzi, 15 octombrie, începând cu ora 10:00, se va desfășura un transport agabaritic, pe traseul Constanta Sud –Agigea- Topraisar-PTF Negru Vodă

Transportul este format dintr-un camion cu lățimea de 5,5 metri.

Viteza de deplasare va fi adaptată condițiilor de trafic. În conformitate OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, viteza maximă de deplasare a vehiculelor cu depășiri este de 70 km/oră.

Convoiul va fi însoțit pe traseul precizat de un echipaj de poliție rutieră.

Accident grav în Vâlcea

Astăzi, în jurul orei 07:19, Polițiștii din Râmnicu Vâlcea au fost sesizați prin apelul 112 cu privire la faptul că a avut loc un accident rutier în localitatea Râureni.

La fața locului s-au deplasat polițiștii care au constatat că în timp ce o femeie ar fi traversat neregulamentar, aceasta ar fi fost acroșată de către un autoturism.

Din impact a rezultat rănirea gravă a femeii, care a fost transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale. În continuare, polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea situației de fapt și luarea măsurilor legale care se impun.

Accident și în Arad

În aceasta dimineață a avut loc un eveniment rutier pe DJ 709, între Horia și Şiria. Un autoturism condus de un bărbat a ieșit în decor, în jurul orei 7,00, bărbatul fiind accidentat grav, din primele informații. Mai multe echipaje ISU au fost trimise la fața locului. 

Polițiștii au deschis o anchetă în urma acestui accident și continuă cercetările. 

Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

În cursul zilei de ieri, la nivel național, peste 1.400 de persoane au primit asistență medicală de urgență din partea echipajelor SMURD. Ultimele 24 de ore au fost solicitante pentru echipajele SMURD din întreaga țară, cele mai numeroase misiuni pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă fiind derulate în zona București-Ilfov (412), urmată de județele Constanța (59), Sibiu (66) și Timiș (55). 

În afara acestor situații, pompierii au intervenit pentru stingerea a 42 incendii, precum și în alte 350 de intervenții în sprijinul comunităților. 

De asemenea, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 7 cazuri, pentru extragerea victimelor dintre fiarele contorsionate ale autoturismelor implicate în accidente rutiere. În ciuda eforturilor salvatorilor, 3 persoane și-au pierdut viața în ultimele 24 de ore.

Un accident rutier grav, care a necisitat atenție sporită din partea pompierilor, a avut loc în cursul zilei de ieri, în județul Suceava, pe centura municipiului Rădăuți, unde un autoturism, în care se aflau patru persoane s-a răsturnat. În urma impactului puternic trei persoane au decedat, iar cea de-a patra a fost transportată la spital.

Totodată, în ultimele 24 de ore au fost transmise 19 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, astfel: 5 mesaje privind prezența animalelor sălbatice (urși), în județele: Bacău (1), Brașov (2) și Mureș (2); 14 mesaje privind instituirea măsurii de carantină zonală și incidența de răspândire a SARS-CoV-2 în județele: Argeș (2), Dâmbovița (1), Ialomița (1), Mehedinți (2), Maramureș (2), Neamț (4),  Sălaj (1) și Satu-Mare (1).

Având în vedere că, până sâmbătă la ora 14.00, se află în vigoare o avertizare meteorologică COD PORTOCALIU ce vizează cantități de apă însemnate, inspectoratele pentru situații de urgență rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în zonele unde se pot produce evenimente deosebite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel