InfoTrafic: Ceață pe șosele. Circulație restricționată pe unele drumuri

Infotrafic - ceața este prezentă în mai multe zone ale țării, ceea ce a condus la restricții de trafic, fiind semnalate și câteva accidente.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Române informeaza ca pe DN Centura Bucuresti, pe raza localitatii Pantelimon, judetul Ilfov, a avut loc un accident rutier în care au fost implicate un tir si un autoturism, în urma caruia nu au rezultat victime. Circulatia rutiera este însa restrictionata pe sensul de mers Popesti-Leordeni - Voluntari si se desfasoara pe un singur fir, alternativ, prin dirijarea politiei rutiere. Valorile de trafic sunt în crestere.

În prezent, din cauza ceții dense, porturile Constanîa Nord, Constanîa Sud - Agigea și Midia sunt închise atât pentru transportul maritim, cât si pentru cel fluvial.

De asemenea, se circula în conditii de ceata care reduce vizibilitatea sub 100 de metri pe foarte multe drumuri nationale din judetele aflate în sudul si estul tarii, precum si în zona Moldovei. Totodata, ceata îngreuneaza traficul si pe Autostrada A1 Bucuresti - Pitesti, în special la intrarea în capitala si pe toata lungimea Autostrazii A3 Bucuresti - Ploiesti.

Recomandam conducatorilor auto sa circule cu viteza redusa si atentie sporita, sa utilizeze sistemele de iluminare si dezaburire, sa mareasca distanta dintre vehicule si sa nu efectueze depasiri riscante, adoptând permanent o conduita preventiva în trafic.

Se mențin cele 5 drumuri naționale cu circulația oprită, respectiv:

1. DN 2H, în Milisauți, judetul Suceava, la kilometrul 4+776, pentru efectuarea lucrărilor de reparații asupra podului din localitate. Circulația se desfășoară pe rutele ocolitoare DN2 si DN17A Rădăuți - Suceava;

2. DN 2L, în Soveja, județul Vrancea, la kilometrul 59+900, ca urmare a precipitațiilor abundente care au dus la prăbușirea dalei de beton a podului, pe toată lățimea căii de rulare;

3. DN 7C (Transfăgărășan), de la kilometrul 104 (Piscu Negru, judetul Argeș) până la kilometrul 130+800 de metri (Bâlea Cascadă, județul Sibiu), conform regulamentului de funcționare a drumului și din cauza instabilităţii atmosferice la altitudine, ce poate produce fenomene meteorologice extreme în orice moment;

4. DN 12B, în Slănic Moldova, județul Bacău, pe tronsonul kilometric 16+450-17+500, unde, la intrarea în localitate s-a produs o cedare a terasamentului de drum, ce a dus la surparea acestuia pe o lungime de 3 metri. Traficul rutier se desfăsșară pe următoarea rută ocolitoare: DN12B km 16+450 - str. Vasile Alecsandri - DN12B km 17+500 și retur, cu o restricție de tonaj de 7,5 tone. Și tot pe acest drum, dar pe tronsonul 0+452 - 0+487, din cauza unei alunecări de teren ce a dus la tasarea platformei carosabilului, circulația se desfășoară pe ruta ocolitoare: DN12A km 103+000 - str. 1 Mai - str. Răducanu - str. Podu de Fier - str. Tisești - str. Semicercului - str. Bradului - intersecție cu DN12B km 2+000 și retur;

5. DN 67C (Transalpina), din cauza căderilor de zăpadă, pentru toate categoriile de autovehicule, pe tronsonul Rânca (Gorj) - Obârșia Lotrului (Vâlcea), între kilometrii 34+800 de metri și 59+800 de metri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel