INFOTRAFIC: Aglomeraţie la frontiere. Unde sunt restricţii

În primele două zile din minivacanţa de 1 Mai, frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 422.000 de persoane şi 109.000 mijloace de transport, reprezentând o creştere a traficului cu 21% la persoane şi 8% la mijloace de transport, comparativ cu perioada similară a lunii trecute.

'În primele două zile din minivacanţa de 1 Mai (28-29 aprilie), frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 422.000 de persoane, din care 188.000 pe sensul de intrare în ţară şi 234.000 pe sensul de ieşire din ţară, şi 109.000 mijloace de transport. Comparativ cu o perioadă similară a lunii trecute, s-a constatat o creştere a traficului cu 21% la persoane şi 8% la mijloace de transport', a informat Poliţia de Frontieră Română prin intermediul unui comunicat.

În acest an, cele mai tranzitate puncte de trecere au fost cele de la frontiera comună româno-ungară, unde au trecut graniţa peste 137.000 persoane, precum şi cele aeroportuare, unde au efectuat formalităţile aproximativ 104.000 persoane. De asemenea, pe la frontiera româno-bulgară au trecut graniţa aproximativ 70.000 persoane.

Poliţia de Frontieră Română a suplimentat personalul, astfel încât aproximativ 4.000 de poliţişti de frontieră au desfăşurat, zilnic, activităţi de supraveghere şi control. Traficul călătorilor prin punctele de trecere ale frontierei, în aceste zile, 's-a desfăşurat fluent şi nu au fost înregistrate aglomeraţii sau blocaje', a menţionat Poliţia de Frontieră.

IGPF reaminteşte că, începând de luni seară, ora 23,00, şi până marţi, ora 23,00, circulaţia tuturor autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone, cu excepţia transporturilor de animale vii şi de produse perisabile, va fi restricţionată de autorităţile maghiare.

Măsura este luată de către autorităţile din ţara vecină ca urmare a faptului că în această perioadă se celebrează Ziua Internaţională a Muncii.

'În perioada menţionată, şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, până la finalizarea intervalului pentru care au fost stabilite restricţii de circulaţie pe drumurile publice din Ungaria. La reluarea traficului pentru autovehiculele de mare tonaj, conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea a dispus măsuri pentru suplimentarea personalului şi folosirea la maxim a capacităţii punctelor de trecere a frontierei deschise pentru astfel de mijloace de transport. Precizăm faptul că în intervalul orar menţionat, traficul de călători şi autoturisme prin punctele de trecere a frontierei se va desfăşura în condiţii normale', reiese din comunicat.

[citeste si]

Poliţia de Frontieră le recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitării unora dintre acestea, într-un timp foarte scurt. În acest sens, Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat aplicaţia online pentru autoturisme şi autovehiculele de mare tonaj care este disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro.

Aplicaţia prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel