Infotrafic 28 ianuarie. Trafic îngreunat pe mai multe drumuri din ţară

Ceata
Ceata

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la această oră, nu sunt semnalate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația întreruptă ca efect al manifestărilor meteo nefavorabile sau ca urmare a vreunui eveniment rutier.

În județul Ilfov, pe DN 6 București – Alexandria, la kilometrul 17+150 de metri, în zona localității Cornetu, conducătorul unui autoturism a acroșat pe trecerea de pietoni o persoană de sex femeiesc, aceasta fiind rănită ușor, conștientă. În urma evenimentului rutier, circulația este restricționată pe prima bandă, pe sensul către Capitală, traficul se desfășoară  pe a doua bandă.

Poliţiştii precizează că pe mai multe drumuri naționale din județele Caraș-Severin, Bihor, Arad, Timiș, Constanța, Tulcea, Gorj (DN66 Târgu-Jiu – Țânțăreni și DN 67 (Drăgoeni – Polovragi) și Cluj (DN1 Piatra Craiului – intrate în municipiul Cluj-Napoca) se circulă în condiții de ceață, vizibilitatea fiind scăzută sub 200 de metri, pe alocuri chiar sub 50 de metri.

De asemenea, în condiții de ceață densă, cu vizibilitatea pe alocuri sub 50 de metri și carosabil umed se circulă pe întreg tronsonul al autostrăzii A1 Deva-Nădlac, pe autostrada A1 Sibiu-Deva, între localitățile Săliște și Sibiu, dar și pe autostrada A2 București – Constanța, între kilometrii 64 (localitatea Lehliu Gară, județul Călărași) și 145 (localitatea Fetești, județul Ialomița). În județul Constanța, din cauza ceții dense, sunt oprite manevrele în portul Midia.

Recomandările poliţiştilor

Pe timp de ceață, sfătuim conducătorii auto să reducă viteza, să mărească distanţa în mers faţă de vehiculele din față şi să folosească corespunzător luminile.

Având în vedere că în mai multe zone, traficul se desfăşoară în condiţiile unui carosabil umed, recomandăm conducătorilor auto să manifeste prudenţă la volan, să se asigure, să semnalizeze înainte de schimbarea direcţiei de deplasare și să crească distanţa de siguranţă între vehicule. În plus, conducătorii auto trebuie să verifice înainte de a porni la drum ca autovehiculele să aibă în funcțiune sistemele de dezaburire, care să le asigure o bună vizibilitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel