Infotrafic 27 ianuarie. Cum se circulă pe drumurile din ţară

Iarna. Foto: Flo Dahm - Pexels
Iarna. Foto: Flo Dahm - Pexels

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că la această oră nu sunt anunțate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația întreruptă din cauza vreunui eveniment rutier sau a vremii nefavorabile.

În județele Constanța și Tulcea, din cauza viscolului și vizibilității reduse, este restricționată circulația autovehiculelor cu masa mai mare de 7,5 tone pe DN 22 între localitățile Lumina și Mihai Viteazu, DN 3 Cobadin - Ostrov și pe DN 22A Hârșova – Topolog,  DN22D Macin – Babadag.

În cursul nopții s-a acționat cu utilaje pentru menținerea stării de viabilitate a carosabilului.

Situația pe principalele artere rutierese prezintă astfel:

- Autostrada A1 București – Pitești – ninge ușor, carosabil umed, la negru

- Autostrada A2 București – Constanța - condiții de ninsoare ușoară, fără depuneri pe carosabil, 0° (km 10 -  143), precipitații ușor mai intense, ninsoare cu rafale de vânt, carosabil pațial acoperit de zăpadă, 0° (km 143 – 193), precipitații sub formă de ploaie, carosabil umed, 0° (km 193 - 212 și Autostrada A4 Ovidiu-Agigea)

- Autostrada A3 București – Ploiești: lapoviță pe tot tronsonul, carosabil acoperit parțial cu zăpadă, -1°,

- Ninge pe majoritatea arterelor rutiere din județele aflate în partea de S și S-E a țării, circulația desfășurându-se în condiții de iarnă, fără a fi semnalate persoane sau autovehicule imobilizate din cauza căderilor de zăpadă.

Din cauza vântului puternic, sunt suspendate manevrele în toate porturile de la Marea Neagră. Nu au fost sesizate evenimente în ceea ce privește traficul feroviar sau aerian.

***

Pentru prevenirea accidentelor de circulație, sfătuim conducătorii auto ca, înainte de a pleca la drum, să se asigure că au autovehiculul echipat corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă, să adapteze în permanență viteza de deplasare, să nu efectueze manevre periculoase la volan, să utilizeze pe timpul zilei luminile de întâlnire și să mărească distanța de siguranță față de vehiculele dinainte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel