Informații importante pentru clasa pregătitoare

elevi
elevi

Ministerului Educaţiei Naţionale a făcut un anunț important privind clasa pregătitoare.

Părinţii pot completa şi depune online sau la unitatea de învăţământ în perioada 24 februarie - 14 martie cererile de înscriere a copiilor lor pentru anul şcolar 2014-2015, informează romaniatv.net.

Înscrierea se va face de luni până vineri, între orele 8:00 şi 20:00, şi sâmbătă, între 8:00 şi 13:00.

Între 18 şi 28 februarie va avea loc în fiecare unitate de învăţământ ”Ziua porţilor deschise” iar în 17-28 februarie, organizarea în unităţile de învăţământ preşcolar a informării părinţilor.

Între 18 februarie şi 13 martie va fi comunicat rezultatul evaluării dezvoltării psihosomatice a copilului.

În 17 martie va avea loc procesarea de către Comisia naţională de înscriere a copiilor în învăţământul primar şi repartizarea la şcoala de circumscripţie a copiilor ai căror părinţi au solicitat acest lucru în cererea-tip de înscriere.

VEZI ȘI: Clasa pregătitoare și clasa întâi. Vezi calendarul înscrierilor

Între 18 şi 20 martie se va face admiterea sau respingerea cererilor la nivelul comisiei de înscriere din unităţile de învăţământ prin aplicarea criteriilor generale şi specifice de departajare.

De asemenea, în 21 martie va avea loc procesarea de către Comisia naţională a cererilor-tip de înscriere cu ajutorul aplicaţiei informatice şi repartizarea la şcoala de circumscripţie a copiilor ai căror părinţi au solicitat înscrierea la o altă şcoală decât şcoala de circumscripţie, dar nu au fost admişi din lipsă de locuri şi care au exprimat în această fază opţiunea pentru înscrierea la şcoala de circumscripţie.

În zilele de 21 şi 22 martie va fi afişat numărul de locuri rămase libere.

VEZI ȘI: Funeriu spune “adevărul despre clasa pregătitoare”

Potrivit MEN, între 25 martie şi 4 aprilie se vor depune cererile-tip de înscriere la secretariatul unităţii de învăţământ aflate pe prima poziţie dintre cele trei opţiuni exprimate pentru a doua etapă de părinţii copiilor care nu au fost cuprinşi în nicio unitate de învăţământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă.

În data de 11 aprilie va avea loc afişarea la fiecare unitate de învăţământ a listelor finale cu copii înscrişi în clasa pregătitoare.

Centralizarea şi soluţionarea de către inspectoratele şcolare a cererilor părinţilor copiilor care nu au fost încă înscrişi la vreo unitate de învăţământ se va face în intervalul 14 - 18 aprilie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2022 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy