Informații false pe Facebook. Cine le distribuie (studiu)

Fake news-urile postate pe rețelele de socializare se pare că sunt distribuite, într-un procent considerbil, și de către liceeni. 

Aproximativ 43% dintre liceeni au dat share la informaţii despre care au aflat, ulterior, că erau false (fake news), reiese dintr-un studiu realizat în luna septembrie, în mediul urban, de Şcoala de Valori şi Unlock Market Research.

Conform concluziilor studiului citat, tinerii de liceu cu vârste cuprinse între 16 şi 19 ani sunt vulnerabili la fenomenul fake news, care a luat amploare în ultima perioadă, aceştia având nevoie de educaţie şi dezvoltarea gândirii critice, care să îi facă reţinuţi în a crede şi răspândi informaţii false.

Proiect pentru a învăța tinerii cum să interpreteze știrile

În acest context, a fost lansat proiectul intitulat "Găina care a născut pui vii", o iniţiativă de media literacy destinată liceenilor.

Primele cursuri au fost organizate în primăvara acestui an şi vor continua în licee din Bucureşti, Brăila, Focşani, Câmpulung şi Piteşti.

Potrivit sursei citate, elevii învaţă cum să interpreteze ştirile, cum să depisteze ştirile false, cum să dea share unei informaţii în mod responsabil şi, de asemenea, cum elaboreze content în social media fără să lezeze pe nimeni. De asemenea, la cursuri, liceenii vor învăţa ce întrebări să îşi pună pentru a verifica veridicitatea informaţiilor pe care le citesc, care este diferenţa între ştire şi advertorial, cum iau naştere ştirile, care este diferenţa între mass-media şi social media şi ce înseamnă să fii responsabil în social media.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel