Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Informații CONTRADICTORII, pe surse, în cazul fetiței moarte în Dâmbovița. Christian Ciocan: Este foarte grav!

Directorul de Comunicare și Purtător de Cuvânt al F.S.D.P.R, Comisar- șef de poliție Christian Ciocan, a făcut precizări pentru DC News cu privire la un nou caz care a șocat România: fetița dispărută și găsită moartă în Dâmbovița. Mai mult, acesta trage un semnal de alarmă cu privire la riscurile la care este supusă societatea românească.

DC News: Au apărut multe informații în presă și în spațiul public cu privire la suspect, posibil de cetățenie olandeză, dacă a fost sau nu audiat, dacă da, de ce a fost lăsat să părăsească România, vă rog să faceți clarificări cu privire la multitudinea de informații care se scurg în spațiul public. Se impun măsuri juridice pentru filtrarea informațiilor care apar în spațiul public?

'Vedem că apar extrem de multe informații în presă. Nu este sănătos, nici pentru anchetă, nici pentru societate ca în spațiul public să apară informații pe surse. România este stat european, România are legislație și chiar această legislație, dincolo de faptul că impune furnizarea de informații cu privire la un caz atunci când se permite, sancționează și informațiile care ajung în presă și nu numai pe alte canale decât cele oficiale.

Este atât de grav că anchetele sunt afectate de informațiile care se scurg în spațiul public încât România chiar trebuie să ia măsuri în acest sens. Vis-a-vis de cazul de la Dâmbovița, noi, cei de la Federația Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România și Uniunea Națională a Militarilor şi Poliţiştilor 'Mihai Viteazul', suntem extrem de atenți la tot ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă. Am analizat contextul general și fiecare caz în parte, fără a face anchete. Mai mult decât atât, așteptăm să vedem dacă vor fi și consecințe în plan social din punct de vedere juridic.' a spus Christian Ciocan.

'Întotdeauna când s-au întâmplat evenimente deosebite, fiecare națiune în parte a reacționat pe zona sa de competență. De exemplu, la 9/11 din SUA, statul american a luat  măsuri legislative în urma acelei nenorociri. Prin urmare, și noi urmărim, pe lângă analiza concretă a fiecărui caz în parte, fără a face anchetă, la finalizarea acestor cazuri dacă vor fi și la noi intervenții în plan juridic sau nu. Societatea românească depinde de tot ceea ce se întâmplă pentru că în toate aceste cazuri ( n.r. caz Caracal, caz Dâmbovița) nu este afectată doar valoarea individiduală de drept a persoanei în cauză, în acest caz, fetița de la Dâmbovița), ci este afectată valoarea generală de drept. Ori ca Federație a Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România și ca Uniune Națională a Militarilor şi Poliţiştilor 'Mihai Viteazul' suntem atenți la tot ceea ce se întâmplă în spațiul public' a declarat Christian Ciocan pentru DC News.

VEZ ȘI Fetița dispărută în Dâmbovița, OMORÂTĂ. Marea CONTROVERSĂ despre suspect, asemănare Caracal

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel